Crypto-Prijzen.nl

Britse belastingdienst neemt drie NFT’s in beslag

Britse belastingdienst neemt drie NFT’s in beslag

De HM Revenue and Customs (HMRC), de belastingdienst in het Verenigd Koninkrijk (VK), heeft beslag gelegd op drie non-fungible tokens (NFT’s) die betrokken zijn bij belastingfraude. De NFT’s waren gekoppeld aan 250 “nep” bedrijven.

HMRC is de eerste overheidsinstelling in het VK die beslag legt op een NFT. De drie mensen die verband houden met deze zaak zijn gearresteerd voor een poging tot fraude van £ 1,4 miljoen.

Een NFT fraudezaak van £1,4 miljoen

In een rapport van de BBC staat dat de personen achter deze aanval “geavanceerde methoden” hadden gebruikt om deze fraude uit te voeren. Ze gebruikten deze technieken om hun identiteit te verbergen en in plaats daarvan gebruikten ze valse en gestolen namen, valse adressen en niet-geregistreerde mobiele telefoons.

Bovendien verborgen ze hun internetactiviteiten met behulp van Virtual Private Networks (VPN’s). Om hun frauduleuze zakelijke transacties te verbergen, gebruikten de individuen valse facturen en deden ze alsof ze legale zakelijke activiteiten ontplooiden.

Volgens Nick Sharp, de adjunct-directeur van economische misdaad, zou de eerste inbeslagname van een NFT in het VK kunnen dienen “als een waarschuwing voor iedereen die denkt dat ze crypto activa kunnen gebruiken om geld te verbergen voor HMRC”. Hij voegde eraan toe,

We passen ons voortdurend aan nieuwe technologie aan om ervoor te zorgen dat we gelijke tred houden met hoe criminelen en ontduikers hun vermogen proberen te verbergen.

De belastingdienst verklaarde verder dat het een gerechtelijk bevel had gekregen om de in beslag genomen cryptocurrency activa vast te houden. De crypto activa worden gewaardeerd op £ 5.000 en drie digitale artwork NFT’s moeten nog worden gewaardeerd. Het onderzoek hieromtrent is nog in volle gang.

Regelgeving in de NFT sector

NFT’s hebben voor veel controverse gezorgd in de crypto industrie en daarbuiten. Hoewel het miljarden dollars aan handelsvolumes blijft aantrekken, hebben velen de NFT sector een rage genoemd. De onzekerheid in de sector heeft geleid tot een discussie over hoe beleggers grote verliezen zouden kunnen maken.

De toegenomen hype rond NFT’s heeft echter de aandacht getrokken van regelgevende instanties. De Thailand Securities and Exchange Commission is de enige regelgevende instantie die NFT’s en meme munten heeft verboden. Ondanks de onzekerheid in de regelgeving blijven NFT’s veel belangstelling trekken, en sommige mensen profiteren enorm van deze sector.

La notizia Britse belastingdienst neemt drie NFT’s in beslag era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*