Crypto-Prijzen.nl

Britse ASA verbiedt crypto advertenties omdat ze de betrokken risico’s niet onder de aandacht brengen

Britse ASA verbiedt crypto advertenties omdat ze de betrokken risico’s niet onder de aandacht brengen

De Britse Advertising Standards Authority (ASA) heeft verschillende crypto advertenties verboden zonder te vermelden dat cryptohandel een enorm risico met zich meebrengt. Een rapport onthulde dit nieuws eerder vandaag en merkte op dat de waakhond deze actie ondernam omdat de advertenties op onverantwoorde wijze misbruik maakten van de onervarenheid van de consument en het risico van de investering niet illustreerden.

Volgens het rapport waren de verboden advertenties afkomstig van gerenommeerde cryptohandelsplatforms, waaronder eToro, Coinburp, Coinbase Europe, Luno Money, Exmo Exchange en Payward. Hoewel de meeste advertenties afkomstig waren van cryptoplatforms, bevond pizzaketen Papa John’s zich in de mix, waarbij ASA een advertentie op haar website en Twitter verbood.

In de advertentie stond de belofte aan Papa John’s klanten dat ze £ 15,00 zouden kunnen besparen als ze £ 30,00 of meer zouden uitgeven in de restaurants. De advertentie beloofde klanten ook £ 10,00 aan gratis Bitcoin (BTC/USD) van Luno.

Papa John’s beweert dat het Bitcoin pizzadag promootte

Ter verdediging zei de pizzaketen dat de advertentie deel uitmaakte van de jaarlijkse viering van BTC pizzadag, een evenement dat de dag markeert waarop een man uit Florida genaamd Laszlo Hanye op 22 mei 2010 voor twee Papa John’s pizza’s betaalde met 10.000 BTC. 10.000 BTC is momenteel een waarde van ten noorden van $ 476 miljoen.

Papa John’s voegde eraan toe dat in de advertentie geen melding werd gemaakt van investeren in BTC. In plaats daarvan bood het klanten alleen een manier om gratis BTC te verdienen. Desalniettemin hield ASA vol dat de advertentie een serieuze en mogelijk kostbare financiële beslissing bagatelliseerde.

Het agentschap voegde eraan toe dat,

De advertenties waren gericht aan een algemeen publiek en we waren van mening dat de meeste van degenen die deelnamen aan een promotie die verband hield met het kopen van pizza, waarschijnlijk onervaren waren in hun begrip van cryptocurrencies en de risico’s die hieraan verbonden zijn. We merkten verder op dat de advertenties geen risicowaarschuwingen bevatten over cryptocurrency.

Volgens ASA claimt Coinbase gegarandeerde beleggersrendementen

De advertentie van Coinbase was een betaalde promotie op Facebook, en er stond £ 5,00 in 2010 zou £ 100.000,00 waard zijn geweest in januari 2021. Mis het volgende decennium niet – ga vandaag nog aan de slag met Coinbase. Volgens ASA was deze advertentie misleidend omdat het impliceerde dat de waarde van BTC in het volgende decennium een vergelijkbare stijging zou hebben.

ASA voegde eraan toe dat Coinbase investeerders niet heeft geïnformeerd dat de prestaties van de munt in het verleden geen gids voor de toekomst waren.

Miles Lockwood, ASA’s Director of Complaints and Investigations, zei dat crypto’s een prioriteit zijn voor het agentschap. Hij voegde eraan toe dat consumenten moeten weten over de risico’s van beleggen in crypto’s. Daartoe is het bureau van mening dat bedrijven in de ruimte ervoor moeten zorgen dat hun advertenties niet misleidend of sociaal onverantwoordelijk zijn.

The post Britse ASA verbiedt crypto advertenties omdat ze de betrokken risico’s niet onder de aandacht brengen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*