Crypto-Prijzen.nl

BoE gouverneur uit zijn bezorgdheid over de acceptatie van BTC in El Salvador

BoE gouverneur uit zijn bezorgdheid over de acceptatie van BTC in El Salvador

Andrew Bailey, de gouverneur van de Bank of England (BoE), heeft fouten gevonden in het besluit van El Salvador om Bitcoin (BTC/USD) als wettig betaalmiddel te gebruiken. Een rapport onthulde dit nieuws op 25 november, daarbij verwijzend naar de BoE gouverneur die sprak nadat hij gisteren op de Cambridge University was verschenen. In zijn toespraak merkte Bailey op dat de beslissing van het land burgers blootstelt aan de volatiliteit van BTC.

De 62-jarige centrale bankier zei:

Het baart mij zorgen dat een land het als zijn nationale munteenheid zou kiezen. Waar ik me het meest zorgen over zou maken, is of de burgers van El Salvador de aard en de volatiliteit van de valuta die ze hebben, begrijpen.

Bailey voegde eraan toe dat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) ook niet blij is met het besluit van El Salvador. Hij verwees naar toen de internationale financiële instelling weigerde de BTC beweging van het centraal Amerikaanse land te steunen.

Destijds noemde het IMF macro-economische, financiële en juridische kwesties. Het IMF herhaalde zijn standpunt twee maanden later en zei dat de stap van El Salvador om BTC te omarmen een af te raden kortere weg is.

Hoewel Bailey toegaf dat er een sterke use-case is voor digitale valuta, zei hij dat BoE stabiliteit als een sleutelfactor beschouwt, vooral als de digitale valuta voor betalingen moet worden gebruikt. Volgens hem zijn cryptocurrencies niet stabiel.

De regering van Bukele blijft haar controversiële BTC droom nastreven

El Salvador omarmde op 7 september BTC als wettig betaalmiddel naast de Amerikaanse dollar, ondanks het feit dat de burgers van het land de straat op gingen om te protesteren tegen de zet. Sindsdien heeft de Salvadoraanse regering veel moeite gedaan om meer BTC te kopen. Op dit moment heeft het land 1.120 BTC, met de laatste aankoop in oktober.

De regering voerde ook brandstofsubsidies in voor Salvadoranen die betalen via de door de overheid gesteunde Chivo portemonnee, waardoor gebruikers die niet bereid waren in BTC te betalen aan de zijlijn stonden. Burgers huilden en beweerden dat de regering probeerde BTC door hun strot te duwen. Afgezien hiervan kondigde El Salvador plannen aan om een Bitcoin stad te bouwen aan de voet van de stratovulkaan Conchagua.

Naar verluidt komt het anti-BTC sentiment in El Salvador voort uit transparantiekwesties. Het is bijvoorbeeld niet duidelijk wie de privésleutels van de BTC portemonnee van het land heeft. De overheid heeft ook geen duidelijk beleid uitgevaardigd om te bepalen wanneer het BTC koopt en het bedrag dat het koopt.

Terwijl crypto enthousiastelingen het land dat BTC omarmt beschouwen als een bullish ontwikkeling, beweren critici dat de autoritaire staat van dienst van president Bukele in strijd is met de principes van BTC. Een voorbeeld was de onrechtmatige arrestatie van Bitcoin criticus Mario Gomez.

The post BoE gouverneur uit zijn bezorgdheid over de acceptatie van BTC in El Salvador appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*