Crypto-Prijzen.nl

BOE begint het potentieel van digitale activa te beoordelen

BOE begint het potentieel van digitale activa te beoordelen

De Bank of England is begonnen met het evalueren van het potentieel van een door de centrale bank uitgegeven digitale valuta (CBDC). Een rapport onthulde dit nieuws op 1 juli, daarbij verwijzend naar Rishi Sunak, de minister van Financiën van Engeland, die zijn mening over digitale valuta deelde in zijn Mansion House 2021-toespraak. Volgens Sunak is het land een pionier op het gebied van financiën geweest en lijkt het de voorloper te zijn van de financiële technologie van deze eeuw.

In zijn toespraak wees Sunak erop dat het VK in de 17e eeuw pionierde met papieren bankbiljetten, de eerste gereguleerde effectenbeurs introduceerde in de 19e eeuw en de eerste geldautomaat lanceerde in de 20e eeuw. Dit plaatst het VK in de voorhoede van financiële innovatie, een traditie die het land wil behouden. Volgens Sunak wil HM Treasury de adoptie van geavanceerde technologieën bevorderen om een FinTech leider te worden.

Volgens hem is de Treasury van plan om FinTech aanbevelingen van de Britse ondernemer Ron Kalifa te implementeren. Deze omvatten het wijzigen van de Britse noteringsregels om het land een aantrekkelijke bestemming te maken voor beursintroducties, het verbeteren van technische visa om wereldwijd talent aan te trekken, het uitbreiden van het FinTech personeelsbestand van het land en het creëren van een regelgevende FinTech scalebox om FinTech startups te ondersteunen. Bovendien suggereerde Kalifa dat het VK zou moeten werken aan het worden van een centrum voor financiën, innovatie en technologie om de nationale coördinatie in de FinTech ruimte te versterken en zo meer groei aan te moedigen.

Hervorming van de financiële dienstverlening in het VK

Volgens Sunak onderzoekt de Treasury ook de zaak voor een digitale valuta van de centrale bank (CBDC) via de Bank of England. Wat betreft cryptocurrencies en stablecoins, zei Sunak dat de Treasurt overlegt over wijzigingen die hun veilige acceptatie zullen garanderen.

Hij voegde eraan toe dat ze de belangrijkste debatten in FinTech nauwlettend volgen, zoals het potentieel van gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) op de kapitaalmarkten. Hoewel Sunak erkende dat nieuwe technologie krachtig is, zei hij dat het van vitaal belang is om de impact ervan op de Britse economie en samenleving te beheersen. Daarbij gelooft Sunak dat de financiële toekomst van het land zowel ambitieus als zelfverzekerd zal zijn.

Sunak legde de strategie van het VK uit in de race om de financiële innovatie in de 21e eeuw te leiden, zei Sunak:

De komende jaren zullen we een ingrijpende reeks hervormingen in de financiële dienstverlening doorvoeren. Ons concurrentievoordeel in financiële diensten aanscherpen, blijven leveren voor onze gemeenschappen en internationaal werken om hogere wereldwijde normen te stellen.

Trots op de aanstaande lancering van de NS&I groene spaarobligatie in het land in september, zei Sunak dat het de positie van het VK als de beste plaats ter wereld voor groene financiering zou bevestigen.

The post BOE begint het potentieel van digitale activa te beoordelen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*