Crypto-Prijzen.nl

BNY Mellon gaat Chainalysis software gebruiken

BNY Mellon gaat Chainalysis software gebruiken

De Bank of New York Mellon gaat samenwerken met Chainalysis om het volgen van gebruikerstransacties te vergemakkelijken. Chainalysis is een blockchain analyseplatform dat diensten levert aan traditionele financiële instellingen die zich in de cryptocurrency sector willen wagen.

BNY Mellon is de grootste depotbank ter wereld. De instelling beheert ongeveer $ 46,7 biljoen aan activa.

BNY Mellon gaat Chainalysis software gebruiken

Door deze samenwerking zal BNY Mellon de software van Chainalysis gebruiken om gegevens met betrekking tot cryptocurrency activa te volgen, vast te leggen en te gebruiken. De depothoudende bank zal profiteren van enkele van de functies die Chainalysis biedt.

Deze functies zijn Know-Your-Transaction (KYT), Reactor en Kryptos. KYT zal aan de top staan van de gunstige eigenschappen voor BNY Mellon omdat het transacties zal analyseren op basis van hun risiconiveau.

KYT zorgt er ook voor dat cryptocurrencies niet kunnen worden overgedragen naar gesanctioneerde portemonnee-adressen. Reactor geeft instellingen onderzoekscapaciteiten met betrekking tot blockchain, terwijl Kryptos complexe informatie zal omzetten in begrijpelijke informatie.

“Bij BNY Mellon betreden we de markt voor digitale activa met de titel van de meest vertrouwde aanbieder van activadiensten. Door samen te werken met Chainalysis en andere toonaangevende fintech bedrijven, ontwikkelen we onze capaciteiten in de groeiende cryptocurrency industrie en weerspiegelen dit in onze producten”, zegt Caroline Butler, hoofd van global custody, tax and network management.

Rol van Chainalysis in de traditionele financiële sector

Chainalysis werkt samen met verschillende traditionele financiële instellingen die zich in de cryptosector hebben gewaagd. Deze partnerschappen zijn echter bekritiseerd omdat ze de privacy van gebruikers, een belangrijk kenmerk van de cryptosector, niet beschermen.

Traditionele financiële instellingen die zich in crypto wagen, richten zich op legitimiteit, waardoor partnerschappen met analyse- en trackingbedrijven zoals Chainalysis noodzakelijk zijn.

De mede-oprichter van Chainalysis, Jonathan Levin, merkte op:

Chainalysis heeft altijd geloofd dat financiële instellingen cruciaal zijn voor de algehele groei en het succes van de cryptocurrency industrie.

BNY Mellon is niet de enige grote financiële instelling in de VS die zich op cryptocurrencies waagt. Enkele van de andere opmerkelijke namen op Wall Street die zich in de richting van crypto hebben gewaagd, zijn Morgan Stanley, Citibank en JPMorgan. Deze banken zijn actief belegd in cryptocurrencies.

Het bericht BNY Mellon gaat Chainalysis software gebruiken verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*