Crypto-Prijzen.nl

BNB overtreft Bitcoin en Ethereum met 1.300% waardegroei

BNB overtreft Bitcoin en Ethereum met 1.300% waardegroei

Van de drie grootste munten volgens marktkapitalisatie, zegevierde Binance Coin (BNB/USD) over Bitcoin (BTC/USD) en Ethereum (ETH/USD), zijn twee grotere rivalen. De oude garde van crypto maakte plaats voor altcoins met een indrukwekkender rendement in 2021 in een trend die volgens onderzoekers de komende jaren zal doorzetten, meldde Bloomberg.

BNB groei was 20 keer die van BTC

Binance Coin, uitgegeven door de grootste cryptobeurs ter wereld, Binance Holdings, won in 2021 ongeveer 1.300 procent, zo blijkt uit gegevens van Arcane Research. Bitcoin, de grootste munt volgens marktkapitalisatie en de eerste die ontstond, won in die periode slechts 65 procent. Ethereum, de op één na grootste cryptovaluta, deed het iets beter met een winst van 408 procent.

BNB is de eigen valuta van Binance Smart Chain

Binance maakt op grote schaal gebruik van BNB. ’s Werelds grootste cryptobeurs naar handelsvolume maakt ook gebruik van Binance Coin als de oorspronkelijke valuta van Binance Smart Chain (BSC), het blockchain platform dat slimme contracten ondersteunt voor gebruik in verschillende toepassingen, waaronder gedecentraliseerde financiën. Arcane Research heeft ontdekt dat BSC groeit als een uitdager voor Ethereum Mainnet, de toonaangevende blockchain, en dit heeft ook zijn weerslag op de prestaties van BNB.

De meeste altcoins explodeerden dit jaar

Binance Coin was dit jaar niet eens de meest succesvolle altcoin. Vele anderen zagen grotere winsten, gebruikmakend van een explosie in de belangstelling van beleggers voor cryptocurrency en digitale activa in het algemeen en een indrukwekkende groei van het crypto ecosysteem. Zowel Fantom (FTM/USD) als Solana (SOL/USD) deden het bijvoorbeeld beter dan BNB. Fantom en Solana zijn gekoppeld aan andere blockchain platforms die slimme contracten ondersteunen.

Arcane Research schreef in een nota:

Terwijl Bitcoin in 2021 kracht toonde, hebben we een constante stroom kapitaal naar altcoins zien sijpelen.

Analisten van het onderzoeksbureau voorspellen het sterkste momentum in tokens met betrekking tot GameFi en de metaverse. De eerste is een breed concept dat verwijst naar de neiging van gamers om cryptocurrency te verdienen door videogames te spelen. Zogenaamde “Ethereum killers” zoals Avalanche (AVAX/USD) en Solana zijn ook veelbelovend en boeken vooruitgang in het targeten van Ethereum.

The post BNB overtreft Bitcoin en Ethereum met 1.300% waardegroei appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*