Crypto-Prijzen.nl

Blueprint Capital CEO prijst crypto boven aandelen

Blueprint Capital CEO prijst crypto boven aandelen

Dit jaar heeft een groeiend aantal institutionele spelers zich op de cryptomarkt begeven. Hoewel velen nog geen directe crypto aandelen op hun balans hebben, hebben ze crypto blootstelling gekregen door te investeren in verschillende crypto gerelateerde producten.

In een interview met CNBC noemde Walthour de grote groei die de cryptosector het afgelopen decennium heeft opgetekend, en merkte op dat deze groei de komende jaren zou kunnen overslaan.

De cryptomarkt is gegroeid

Een van de belangrijkste punten waar Walthour bij stilstond, was de groei van de cryptocurrency industrie in de afgelopen 12 jaar sinds Bitcoin (BTC/USD) werd gecreëerd. Hij zei dat er in deze tijd ongeveer 200 beurzen zijn ontstaan, waardoor crypto activa gemakkelijk toegankelijk zijn geworden.

Het andere waar Walthour over sprak, was de groeiende acceptatie van cryptocurrencies. Hij merkte op dat ongeveer 14% van de volwassen Amerikaanse bevolking cryptocurrencies bezat.

Bovendien merkte hij op dat het gebruik van cryptocurrencies een onderdeel was van de innovatieve financiële cyclus die begon met de introductie van contant geld, cheques en later e-betalingen. Hij meende dat digitale valuta de volgende stap in de financiële sector zou kunnen zijn.

In de komende vijf tot tien jaar voorspelde Walthour dat de acceptatie van cryptocurrencies op zijn hoogtepunt zou kunnen zijn vanwege de erkenning van deze activaklasse.

Cryptocurrencies kunnen een activaklasse zijn

Walthour beoordeelde verder de relatie tussen de cryptomarkt en de aandelenmarkt. Hij merkte op dat de stijging van cryptocurrencies een instroom van liquiditeit in de sector zou kunnen veroorzaken. Als deze liquiditeit uit de aandelenmarkt en in de cryptomarkt wordt gehaald, zou dit cryptocurrencies als activaklasse kunnen legitimeren.

Bovendien, als crypto het beter doet dan de aandelenmarkt, zou het een ideaal diversificatie instrument kunnen zijn, wat bijdraagt aan de reden waarom crypto kan worden geclassificeerd als een activaklasse.

Onlangs presteerde de cryptomarkt op dezelfde manier als de aandelenmarkt. Dit wordt toegeschreven aan een toestroom van institutionele spelers in de cryptosector. De cryptomarkt is echter sneller gedaald dan de aandelenmarkt vanwege de volatiliteit. Walthour is van mening dat dit in de toekomst zou kunnen veranderen en dat de cryptomarkt het potentieel heeft om op termijn beter te presteren dan de aandelenmarkt.

The post Blueprint Capital CEO prijst crypto boven aandelen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*