Crypto-Prijzen.nl

Bloomberg en Galaxy Digital werken samen aan een DeFi Index

Bloomberg en Galaxy Digital werken samen aan een DeFi Index

Het belang van gediversifieerde cryptoportfolio’s is groter dan ooit, maar het blijft net zo ingewikkeld als altijd om te onderhouden, vooral voor nieuwe crypto investeerders, die nog niet gewend zijn om met verschillende blockchains te werken en meerdere activa te beheren. Dit is de reden waarom crypto indexen langzaam maar zeker een belangrijke trend worden, vooral als het gaat om DeFi tokens.

Er is zelfs zojuist een nieuwe DeFi Index aangekondigd als een product van een samenwerking tussen Bloomberg en Mike Novogratz’s Galaxy Digital. De voormalige Bitcoin bull, nu een groot voorstander van DeFi, besloot de krachten te bundelen met de financiële nieuwsgigant volgens de aankondiging van Galaxy Digital die gisteren 19 augustus werd gepubliceerd.

Volgens de aankondiging biedt het fondsenplatform van Galaxy Digital, Galaxy Fund Management, nu een zogenaamd Galaxy DeFi Index Fund aan. Het fonds wordt passief beheerd en volgt de prestaties van de DeFi sector.

Natuurlijk wordt niet de hele sector in het fonds opgenomen. In plaats daarvan houdt het voorlopig negen verschillende tokens bij. De ondersteunde tokens bevatten UNI (40%). AAVE (18%), MKR (12,7%), COMP (10%), YFI (5,4%) SNX (5%), SUSHI (4,3%), ZXR (2,8%) en UMA (1,8%).

Interessant is dat velen verwachtten dat het fonds ook een aantal tokens van andere grote projecten zou bevatten, zoals Chainlink’s LINK, Curve DAO’s CRV of THORChain’s RUNE. Maar voorlopig zijn deze tokens in ieder geval niet opgenomen in het fonds.

Niet de eerste crypto index van Bloomberg en Galaxy Digital

Hoewel de samenwerking en de lancering van een nieuwe index groot nieuws is, vooral voor DeFi, is het vermeldenswaard dat dit niet de eerste index is die het paar samen lanceerde. In 2018 lanceerden ze ook de Bloomberg Crypto Index, die is ontworpen om de meest liquide activa op cryptomarkten bij te houden.

Toch toont het feit dat de twee bedrijven deze keer voor een DeFi index kozen, hun hoge verwachtingen van de sector. Het hoofd Product Management van Bloomberg’s Multi-Asset Index, Alan Campbell, gaf zelfs commentaar op dit aspect. Hij zei dat DeFi groeit als het volgende grote investeringsthema in de crypto industrie, en de liquiditeit en institutionele bewaring nemen voortdurend toe.

Als zodanig is DeFi een zeer aantrekkelijke optie geworden voor institutionele beleggers, en daarom streven de partnerbedrijven ernaar hun aanbod van crypto indexen uit te breiden.

Wat Mike Novogratz betreft, hij deelde ook zijn mening over een situatie met een simpele tweet “DeFi is de toekomst.”

The post Bloomberg en Galaxy Digital werken samen aan een DeFi Index appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*