Crypto-Prijzen.nl

Blockchain kan de wereld helpen klimaatverandering te beheersen: Rapport

Blockchain kan de wereld helpen klimaatverandering te beheersen: Rapport

Met de jaarlijkse Earth Day die deze week in aantocht is, zal de focus ongetwijfeld liggen op een van de belangrijkste doelstellingen: klimaatbescherming.

En zoals klimaatverandering een wereldwijde betrokkenheid is, lijkt een nieuw rapport te schetsen hoe belangrijk blockchain technologie kan zijn in “de race” tegen het broeikaseffect.

Het rapport, getiteld Managing Climate Change in the Energy Industry With Blockchains and Oracles, onderzoekt hoe de blockchain sector een leidende rol kan spelen in de transitie van fossiele brandstoffen naar schone energie.

Volgens de studie kunnen deze blockchain applicaties het gebruik van schone, hernieuwbare energie helpen ‘versnellen’ – en zo bijdragen aan het bredere doel van de energiesector om de bezorgdheid over de klimaatverandering aan te pakken.

Gebruik van smart contracts en oracles

In het onderzoek wijzen de twee bedrijven op hoe blockchain technologie kan helpen bij het streven naar schone energie. Ze zeggen dat de blockchain kan worden gebruikt als een database, smart contracts kunnen helpen bij het maken van belangrijke applicaties, en oracles kunnen bijdragen aan de gebruiksscenario’s door een brug te slaan, die nodig is om klimaatgegevens veilig te delen.

De onderzoekers van Chainlink Labs en Tecnalia benadrukken in het rapport, dat een aantal manieren om blockchain technologie worden geïmplementeerd door middel van koolstofkredieten, tokenization van grondstoffen en contracten voor parametrische energieconversie.

De directeur van Chainlink Labs, William Herkelrath, zei in een persbericht dat werd gedeeld met Invezz :

Door Chainlink te gebruiken om enkele van de meest hoogwaardige klimaatgegevens ter wereld te koppelen aan blockchains voor energie- en klimaatinitiatieven, kunnen we de schone energiesector de tools geven die nodig zijn om zijn impact te vergroten.

Herkelrath zei dat dit afhangt van de toegankelijkheid van “een datagestuurde backend-infrastructuur.” Het doel is om de samenwerking tussen verschillende spelers te stimuleren, voegde hij eraan toe.

Op blockchain gebaseerde stimuleringssystemen

Zoals opgemerkt in het rapport, kan blockchain technologie een cruciale component zijn in de infrastructurele ontwikkeling en de digitalisering van instrumenten voor klimaatverandering. En heel eenvoudig, de technologie kan worden gebruikt bij het toekennen van “waarde aan investeringen in schone energie“.

Zodra verschillende spelers, waaronder overheden, waarde toekennen aan klimaatgerichte doelen, kan blockchain helpen om “volledig geautomatiseerde stimuleringssystemen” te bieden. ”Het is een proces waarbij activiteiten en praktijken die gericht zijn op milieubescherming en duurzaamheid dienovereenkomstig worden beloond.

Een voorbeeld van een project dat al gebruikmaakt van blockchain om de klimaatcrisis te helpen bestrijden, is de op Ethereum gebaseerde klimaatrisico oplossing Arbol . Het platform vertrouwt op smart contracts om energiebedrijven een oplossing te bieden, waarmee ze zich kunnen indekken tegen onverwachte temperatuurschommelingen.

Hyphen is een ander project dat gebruikmaakt van blockchain technologie, om klimaatgegevens te valideren en bedrijven te helpen nauwkeurige emissie rapportages te verkrijgen. Elders biedt de Lemonade Crypto Climate Coalition verzekeringen aan kleine boeren, door de weer risico’s nauwkeurig te kwantificeren. Het platform automatiseert ook de beoordeling van claims en zorgt voor financiering en terugbetaling. Lemonade is onlangs gelanceerd in Afrika.

Het bericht Blockchain kan de wereld helpen klimaatverandering te beheersen: Rapport verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*