Crypto-Prijzen.nl

Blockchain-industrie in Canada: Pierre Polievre wil Ottawa ‘hoofdstad van de wereld’ maken

Blockchain-industrie in Canada: Pierre Polievre wil Ottawa ‘hoofdstad van de wereld’ maken

Het Canadese politieke nieuws werd pas interessant met de verkiezing van Pierre Polievre als leider van de conservatieve partij en belangrijkste oppositie tegen de regerende liberale regering van Justin Trudeau.

Poilievre is een Canadese politicus die sinds 2004 lid van het parlement is. Hij heeft veel sporen van liberarisme – het individu, niet de regering, is verantwoordelijk voor het handhaven van hun eigen welzijn. Deze manier van denken komt grotendeels overeen met hoe supporters van cryptocurrency en Bitcoin (BTC/USD) zich voelen.

Het blijkt dat Poilievre ook een blockchain-enthousiasteling is die wil dat Canada de “blockchain-hoofdstad van de wereld” wordt. Maar waar staat Ottawa vandaag in de groeiende digitale economie?

Poilievre: Canadezen hebben ‘vrijheid nodig om ander geld te gebruiken’

De centrale bank van Canada, de Bank of Canada, is er niet in geslaagd de inflatie te beteugelen, terwijl het verhogen van de rentetarieven een normaal verschijnsel lijkt te zijn.

Polievre ging zelfs zo ver door te stellen dat de centrale bank “de Canadese dollar verpest”. Het alternatief, voegde hij eraan toe, is dat Canadezen “de vrijheid hebben om een andere vorm van geld te gebruiken, zoals Bitcoin”.

Polievre zet inderdaad zijn geld waar zijn mond is. In feite zei hij ooit dat Bitcoin een troef is waarmee Canadezen zich kunnen afmelden voor inflatie (een gespreksonderwerp waar hij waarschijnlijk spijt van heeft… heb je het laatste Bitcoin-nieuws gezien?).

Standaard financiële openbaarmakingen voor politici laten zien dat hij voor ten minste $10.000 bezit van een Canadees Bitcoin-beursgenoteerd fonds genaamd Purpose Bitcoin, dat tot de beste Bitcoin-ETF’s behoort die je kunt kopen. Dus hij brengt wel zijn eigen opvattingen in de praktijk.

Hij legt zijn mening over Bitcoin uit (nadat hij zijn wallet heeft gebruikt om een broodje shoarma te kopen) in deze interessante YouTube-video die ik je aanraad om te bekijken.

Crypto betekent ‘minder financiële controle’ voor politici

Polievre legt in een beleidsnota van 28 maart 2022 uit dat Canadezen zouden moeten leven in een wereld waar politici en bankiers “minder financiële controle” hebben over de bevolking.

In plaats daarvan zouden Canadezen meer financiële controle moeten hebben om “crypto, tokens, smart contracts en gedecentraliseerde financiën te bezitten en te gebruiken”.

Waarom nu? Simpel gezegd, de Trudeau-regering doet geweldig werk door “de Canadese dollar te ruïneren” en Bitcoin biedt volgens Polievre een alternatief activum om zich in te dekken tegen stijgende kosten en een verzwakte valuta.

In een commentaar op de bredere cryptomarkt liet hij weten:

De Blockchain-economie gaat over meer dan nieuwe vormen van contant geld. Het gaat ook om het decentraliseren van de controle over onze economische beslissingen. Een regering van Poilievre zou deze nieuwe, gedecentraliseerde economie van onderop verwelkomen en mensen in staat stellen de controle over hun geld over te nemen van bankiers en politici. Het zou de keuze vergroten en de kosten van financiële producten verlagen, en duizenden banen scheppen voor ingenieurs, programmeurs, programmeurs en andere ondernemers.

Onder een conservatieve regering zal crypto legaal zijn en worden behandeld als een handelsartikel (bijvoorbeeld goud) met vergelijkbare belastingen en regelgeving. De logica hier is “wat legaal is om te doen met Canadese dollars, zou legaal moeten zijn om te doen met cryptovaluta’s en vice versa.”

De opmerkingen van Poilievre wekken de indruk dat Canada echt achterop is geraakt in vergelijking met zijn wereldwijde collega’s bij het aanpassen en verwelkomen van de blockchain- en cryptocurrency-industrie. Dit klopt of het is slechts partijpolitiek. Welke is het?

IoTeX CEO: Canada is al blockchain-vriendelijk

Ik ken verschillende Canadese blockchainprojecten die de aandacht trekken, maar het was moeilijk om betrouwbare gegevens te vinden.

Ik nam contact op met Raullen Chai, de CEO en oprichter van IoTeX (IOTX/USD) om zijn mening te vragen. Hij heeft enig inzicht, omdat hij in Canada heeft gewoond en gestudeerd voordat hij aan een indrukwekkende carrière in Silicon Valley begon, die eindigde in het mede-oprichten van een project dat de idealistische kracht van blockchain naar apparaten, Dapps en NFT’s brengt.

Mijn volledige Invezz-interview met Raullen in 2021 lees je hier.

Chai vertelde me in een interview voor dit artikel dat Canada sinds ten minste 2018 een groeiende hub is voor blockchain-innovatie. Tegenwoordig zijn er meer dan 550 blockchain-projecten en 330 crypto-gerelateerde startups in Canada. Canada is in zijn huidige vorm inderdaad erg “blockchain-vriendelijk”, merkt de CEO op.

IoTeX werkte zelfs samen met een Canadese startup genaamd Morpheus.Network, die zijn blockchain-technologie gebruikt om “de wereldwijde supply chain-markt van biljoenen dollars te verstoren en de internationale handel efficiënter te maken.”

Ondertussen is het onwaarschijnlijk dat het truckerprotest van begin 2022 en de beweging van de liberale regering om bitcoin-portefeuilles in beslag te nemen van degenen die de verstoring hebben gefinancierd, de reputatie van Canada aantasten. Raullen laat weten:

Ik geloof oprecht niet dat dit zijn crypto- en blockchain-standpunt zal beïnvloeden of hoe de wereldwijde blockchain- en cryptogemeenschap Canada ziet. Het kan mensen echter meer zorgen maken over het bezit van hun crypto in plaats van het op beurzen te hebben. De hele aard van crypto is dat we de macht hebben om onze eigen bankiers te worden, waardoor het voor niemand mogelijk is om onze activa in beslag te nemen.

Laatste gedachten: Polievre moet het lange spel spelen

The Financial Post merkt op dat Poilievre begin 2022 op een crypto-podcast verscheen en sindsdien volledig is teruggekeerd voor nieuwe interviews. Op de podcast van Invezz is hij natuurlijk altijd welkom (hint, hint).

De meedogenloze bearmarkt betekent dat Bitcoin en andere cryptocurrencies waarschijnlijk achterover zullen leunen bij meer urgente kwesties, waaronder de koolstofbelasting, huizenprijzen en buitenlandse zaken. Niemand wil de voordelen van crypto prijzen als veel beleggers de pijn voelen.

Dus wat betekent dit allemaal voor de crypto-industrie? In wezen niets. Niet de meest opwindende tijd voor de industrie die grote projecten zoals Luna (LUNA/USD) ziet instorten.

Zoals opgemerkt door de IoTeX-CEO, biedt Canada blockchain-bedrijven al een vriendelijke omgeving om te werken. Op dit moment lijkt (of wil) Polievre niets nieuws op tafel te leggen. Misschien zullen de dingen veranderen in de aanloop naar de volgende verkiezingen die gepland zijn voor oktober 2025.

Het bericht Blockchain-industrie in Canada: Pierre Polievre wil Ottawa ‘hoofdstad van de wereld’ maken verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*