Crypto-Prijzen.nl

Bitstamp CEO zegt dat handel in Bitcoin als goudhandel kan worden

Bitstamp CEO zegt dat handel in Bitcoin als goudhandel kan worden

De CEO van Bitstamp USA, Bobby Zagotta, heeft verklaard dat de handel in Bitcoin (BTC/USD) binnenkort als goudhandel kan worden als er een toename is in de reguliere acceptatie. Bitcoin heeft in de loop der jaren de term ‘digitaal goud’ gekregen, waarbij velen beweren dat het goud kan overtreffen als een waardeopslag.

Bitcoin kan gaan handelen als goud

Sinds begin dit jaar zitten Bitcoin en andere cryptocurrencies over het algemeen in een steile neerwaartse trend. De marktvolatiliteit is toegenomen door een groot aantal factoren, zoals de crisis tussen Rusland en Oekraïne en de verwachte stijging van de rentetarieven door de Amerikaanse Federal Reserve.

In een interview met CNBC merkte Zagotta op dat beleggers door de onzekerheid op de wereldwijde financiële markten minder bereid waren om risico’s te nemen. Hij merkte op dat er op Bitstamp een stijging was in de gehouden stablecoins in vergelijking met een jaar eerder.

De executive merkte verder op dat het falen van Bitcoin om de wereldwijde daling van de financiële markt te weerstaan, werd veroorzaakt door een verhoogde correlatie tussen de prijs van Bitcoin en de aandelenmarkt. Bovendien wordt Bitcoin grotendeels gebruikt als speculatief actief; vandaar dat beleggers hun beleggingen afsloten om het risico van verlies op hun open posities te verminderen.

Hij merkte verder op dat als Bitcoin een hoger niveau van reguliere acceptatie zou kunnen krijgen, het dezelfde rol zou kunnen gaan spelen als goud. Om Bitcoin een hoger acceptatieniveau te laten bereiken, was echter duidelijkheid van de regelgeving nodig om een grootschalige acceptatie te stimuleren.

Bitcoin versus goud debat

Bitcoin versus goud is door de jaren heen een gespannen discussie geweest. Bitcoin supporters hebben vaak beweerd dat de munt een beter alternatief is voor goud als waardeopslag, gezien de prijsgroei die het de afgelopen jaren heeft gezien. Bitcoin en goud hebben overeenkomsten, zoals een beperkte voorraad.

Tijdens de recente crisis tussen Rusland en Oekraïne slaagde Bitcoin er echter niet in deze reputatie waar te maken, en in plaats daarvan stortte het in toen goud een prijsstijging boekte. Het afgelopen jaar is er echter een toename geweest van de instellingen die in Bitcoin investeren. Hierdoor presteerde het actief op dezelfde manier als Nasdaq en S&P 500.

Het bericht Bitstamp CEO zegt dat handel in Bitcoin als goudhandel kan worden verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*