Crypto-Prijzen.nl

BitPay werkt samen met Wix om verkopers betalingen in crypto te laten accepteren

BitPay werkt samen met Wix om verkopers betalingen in crypto te laten accepteren

BitPay, een crypto betalingsserviceprovider, is een deal aangegaan met Wix, een populaire Software-as-a-Service (SaaS) provider waarmee gebruikers een online aanwezigheid kunnen creëren, beheren en uitbreiden. Een persbericht onthulde dit nieuws op 12 oktober en merkte op dat Wix door de overeenkomst BitPay’s Bitcoin (BTC/USD) en crypto betalingsverwerkingsoplossing zal integreren in zijn eCommerce platform.

Volgens het persbericht stelt deze integratie Wix verkopers in staat hun klanten een optie te bieden om in BTC en 11 andere cryptocurrencies te betalen. Dit zijn Bitcoin Cash (BCH/USD), Dogecoin (DOGE/USD), Ethereum (ETH/USD), Litecoin (LTC/USD), Wrapped Bitcoin (WBTC/USD), XRP (niet in alle landen ondersteund) en vijf stablecoins gekoppeld aan de Amerikaanse dollar; BUSD, DAI, GUSD, USDP en USDC.

De publicatie onthulde verder dat de service in eerste instantie zou worden uitgerold in de VS, het VK, Brazilië, Australië, Canada en Duitsland. Om toegang te krijgen tot deze functionaliteit, hoeven gebruikers alleen op BitPay te klikken in hun dashboardinstellingen en vervolgens een account aan te maken bij de betalingsverwerker. Het is echter vermeldenswaard dat BitPay een vergoeding van 1% in rekening brengt om elke transactie te verwerken.

Meer dan 210 miljoen mensen blootstellen aan crypto

In een reactie op deze bullish samenwerking zei de CEO van BitPay, Stephen Pair, dat Wix een van de meest populaire webontwikkelingsplatforms is, met meer dan 210 miljoen gebruikers. Als zodanig helpt deze samenwerking deze enorme gebruikersbasis bloot te stellen aan de crypto sector, waardoor de industrie verder wordt gestimuleerd om mainstream te worden.

Pair voegde eraan toe dat deze samenwerking bedrijven in staat zou stellen hun markt snel uit te breiden en incrementele verkopen te realiseren door gebruik te maken van de enorme cryptocurrency marktplaats van biljoenen dollars.

Volgens een onderzoek uit 2020 dat BitPay uitvoerde, zijn bedrijven die een crypto betalingsoptie aanbieden in de meeste gevallen getuige geweest van het verdubbelen van hun gemiddelde bestelwaarde, omdat crypto gebruikers de neiging hebben meer uit te geven dan andere klanten.

Via BitPay kunnen Wix verkopers profiteren van voordelen zoals lage transactiekosten, geen terugboekingen en beperkte fraude. Zo kunnen ze veel geld besparen.

Omer Shatzky, hoofd facturering en betalingen bij Wix, sloot af door te zeggen:

We blijven integreren met innovatieve betalingspartners om Wix handelaren nog meer betalingsopties te bieden aan hun klanten. Met BitPay hebben Wix handelaren toegang tot een geheel nieuwe markt van klanten die liever met Bitcoin en andere cryptocurrencies betalen en een manier voor hun bedrijf om gebruik te maken van de groeiende cryptocurrency markt.

The post BitPay werkt samen met Wix om verkopers betalingen in crypto te laten accepteren appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*