Crypto-Prijzen.nl

Bitpanda verdrievoudigt zijn waardering tot $4,1 miljard

Bitpanda verdrievoudigt zijn waardering tot $4,1 miljard

Dinsdag kondigde de Oostenrijkse cryptocurrency beurs Bitpanda aan dat ze $ 263 miljoen hadden opgehaald tegen een waardering van $ 4,1 miljard in een Series C-investeringsronde onder leiding van Valar Ventures. Alan Howard en REDO Ventures en bestaande investeerders LeadBlock Partners en Jump Capital namen deel aan de ronde. Valar is een durfkapitaalbedrijf opgericht door miljardair Peter Thiel. In maart haalde Bitpanda 170 miljoen dollar op tegen een waardering van 1,2 miljard dollar. Met deze resultaten is de waardering meer dan verdrievoudigd, meldt Reuters.

Toen Coinbase in april debuteerde, werd het gewaardeerd op $ 112 miljard. De volatiliteit van cryptocurrency prijzen, inclusief die van Bitcoin (BTC/USD), leidde tot een geleidelijke, maar zekere acceptatie door grotere bedrijven. Volgens de CEO van Bitpanda, Eric Demuth, heeft de fintech-ruimte “veel gekke waarderingen gezien omdat er niet veel goede bedrijven zijn en investeerders niets willen missen. We zijn nu al vijf jaar winstgevend, constant, elk jaar.”

Op dit moment heeft Bitpanda 3 miljoen gebruikers in acht Europese landen. De beurs is van plan om in 2021 agressief uit te breiden naar andere landen. Het biedt gebruikers de flexibiliteit om te investeren in edelmetalen, cryptovaluta, fractionele aandelen en andere producten vanaf een minimumdrempel van $ 1.

Voorlopig heeft Bitpanda geen onmiddellijke plannen om naar de beurs te gaan. Een openbare notering is echter zeker in hun toekomst en wanneer de tijd daar is, zullen ze de directe route gaan zoals Wise, RobinHood en Coinbase.

Het team van Bitpanda schreef in een persbericht:

“Terugkijkend was het een ongelooflijke reis. We zijn Bitpanda in 2014 begonnen als een cryptohandelsbedrijf. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot een goed afgerond investeringsplatform dat iedereen de vrijheid en flexibiliteit geeft om te investeren in waar ze in geloven; commissievrije fractionele aandelen*, cryptocurrencies of edelmetalen – met elk geldbedrag. Met 3 miljoen gebruikers zijn we er trots op nu een van de snelst groeiende fintechs in Europa te zijn. En dit is nog maar het begin!”

Het team is dankbaar voor het vertrouwen van oude en nieuwe investeerders. Hun advies en expertise zijn ongelooflijk waardevol. De beurs zal zich richten op het versterken van hun team met het juiste talent terwijl ze hun activiteiten blijven opschalen. Internationale expansie en groei is een topprioriteit. Ze zijn van plan om nieuwe producten en markten te lanceren en nieuwe kantoren te openen in lijn met doelstellingen met betrekking tot groei-optimalisatie.

The post Bitpanda verdrievoudigt zijn waardering tot $4,1 miljard appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*