Crypto-Prijzen.nl

Bitfury CEO erkent de voordelen van de Amerikaanse executive order op crypto

Bitfury CEO erkent de voordelen van de Amerikaanse executive order op crypto

Het crypto regelgevingskader voor digitale activa in de Verenigde Staten is verschoven na het uitvoerend bevel dat is ondertekend door de Amerikaanse president. Het uitvoeringsbesluit heeft betrekking op regelgeving in de cryptocurrency industrie en de ontwikkeling van een digitale valuta van de centrale bank (CBDC).

De CEO van Bitfury, Brian Brooks, heeft dit uitvoerend bevel besproken en uitgelegd wat deze stap zou betekenen voor de economie van de VS. Het regelgevingskader voor cryptovaluta in de VS is lange tijd onzeker geweest.

Uitvoerend bevel was historisch voor crypto

Door dit uitvoerend bevel merkte Brooks op dat de Amerikaanse regering voor het eerst erkende dat de cryptocurrency markt deel uitmaakte van het financiële systeem. In de bestelling werd gesproken over de risico’s van het cryptocurrency systeem en hoe deze risico’s aanzienlijk kunnen worden verlaagd.

De executive order toonde ook aan dat de VS op zoek was naar concurrentie in de crypto ruimte. Dit is een ander standpunt dan wat China heeft ingenomen. In plaats van crypto te verbieden zoals China deed, wil de VS de groei van de sector binnen zijn grenzen bevorderen.

Brooks merkte verder op dat de cryptomarkt in de loop der jaren aanzienlijk was gegroeid en nu de aandacht van regeringen trok. De populariteit van Bitcoin onder het publiek was duidelijk tijdens het Canadian Freedom Convoy protest, waar mensen zich tot crypto wendden nadat de overheid bankrekeningen had bevroren.

Amerikaanse president tekent uitvoerend bevel

Het uitvoerend bevel dat woensdag door Biden werd ondertekend, vereiste dat federale agentschappen in de Verenigde Staten moesten kijken naar de voordelen en risico’s die gepaard gaan met het ontwikkelen van een CBDC. Vorig jaar had de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Jerome Powell, gezegd dat het land de tijd zou nemen om een digitale dollar te lanceren om ervoor te zorgen dat het het goed doet.

Het bevel van Biden vereist verder dat het Amerikaanse ministerie van Financiën, het ministerie van Handel en andere gerelateerde instanties een rapport opstellen waarin de “toekomst van geld” wordt beoordeeld. het rapport moet ook aangeven welke rol cryptocurrencies zullen spelen in de toekomst van de financiële sector. Bitcoin maakte een sprong van 9% na deze bestelling, maar is sindsdien gedaald in de afgelopen 24 uur.

Het bericht Bitfury CEO erkent de voordelen van de Amerikaanse executive order op crypto verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*