Crypto-Prijzen.nl

Bitfarms opent mijnbouwfaciliteit in Canada

Bitfarms opent mijnbouwfaciliteit in Canada

Bitfarms kondigde een nieuwe aankoop van land en een faciliteit in Canada aan, meldde aggregator CoinFi. Het perceel, dat zich in Sherbrooke, Quebec bevindt, vervangt een andere faciliteit die het bedrijf in het land heeft, zo maakte het bedrijf in een persbericht bekend.

De nieuwe faciliteit, die “Garlock” is genoemd, zal de ‘de la Pointe’ faciliteit vervangen. Het zal 18 MW stroom leveren voor mijnbouwactiviteiten.

Faciliteit uitgerust met de nieuwste technologie voor geluidsreductie

De nieuwe faciliteit, die zich in een afgelegen gebied zal bevinden, zal worden uitgerust met de nieuwste technologie voor geluidsreductie en monitoring. Dit is een belangrijk aspect van de verhuizing van Bitfarms, aangezien bewoners in het gebied van de la Pointe het bedrijf hebben bekritiseerd vanwege de geluidsemissies. Sommigen namen zelfs maatregelen om het geluid van de werking te dempen.

Op het nieuws van deze nieuwe faciliteit zei Geoff Morphy, president en COO van Bitfarms:

Na voltooiing zal de totale geplande capaciteit van onze drie Sherbrooke boerderijen, waaronder Army en The Bunker, volledig gebruikmaken van Hydro-Sherbrooke’s gecontracteerde vermogen van 96 MW.

Bitfarms heeft $1,7 miljoen geïnvesteerd in faciliteiten

Bitfarms investeerde C$ 2,25 miljoen ($ 1.760.000) in de nieuwe faciliteit, evenals 25.000 warrants voor de aankoop van gewone aandelen, waardoor houders Bitfarms aandelen tegen een specifieke prijs kunnen kopen.

Groeiende uitbreiding

Bitfarms heeft zich ingespannen om zijn hashrate wereldwijd te blijven verhogen. De mega Bitcoin boerderij (BTC/USD) die ze momenteel in Argentinië bouwen, zal hen in staat stellen om de mijnkracht met 210 MW te vergroten als ze klaar zijn.

Volgens hun prognose zal deze boerderij 55.000 miners kunnen huisvesten. Emiliano Grodzki, CEO van Bitfarms, zei dat de energieprijs met 2,2 cent per kilowattuur behoorlijk aantrekkelijk zou zijn.

BlockFi biedt Bitfarms $32 miljoen aan financiering

Bitfarms doet grote investeringen om apparatuur te beveiligen om deze nieuwe faciliteiten van stroom te voorzien. Het bedrijf kondigde in februari een nieuwe financieringsovereenkomst aan met BlockFi crypto exchange. Volgens deze overeenkomst ontvangt Bitfarms een financiering van maximaal $ 32 miljoen, die het bedrijf zal gebruiken om mijnbouwapparatuur te blijven kopen.

Meer specifiek zullen de fondsen worden gebruikt om 6.100 Bitmain S19j Pros te kopen, een van de nieuwste eenheden die door het mijnbouw- en productiebedrijf zijn uitgebracht.

Het bericht Bitfarms opent mijnbouwfaciliteit in Canada verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*