Crypto-Prijzen.nl

BitFarms: mining van binnenuit

BitFarms: mining van binnenuit

Veel grote Bitcoin miners zijn al zeer succesvol in het beperken of zelfs neutraliseren van hun uitstoot. Bitfarms beheert bijvoorbeeld 1,5 procent van de hashkracht in het netwerk en draait voor 99 procent op schone energie.

Invezz ging op reis naar een van de mining faciliteiten van BitFarms in Quebec, Canada, en sprak met Ben Gagnon, Chief Mining Officer bij BitFarms, om meer te weten te komen.

Mijnen naar goud

Mining naar cryptocurrencies – digitale valuta op een veilige blockchain-code – is de afgelopen jaren een serieuze zaak geworden. Om naar die munten te graven, zoals Bitcoin, hebben miners krachtige computers nodig die dag en nacht werken. Deze computers gokken constant op de wiskundige puzzel die moet worden ontcijferd om een cryptotransactie goed te keuren.

Wie het eerst slaagt, krijgt als beloning nieuwe cryptomunten. In het geval van Bitcoin is de mining-beloning een mooie som van 6,25 Bitcoins per blok. Dat is op het moment van schrijven $ 223.788 (£ 181.438) waard. En zo ontstond een competitieve en energieverslindende industrie van bedrijven die hele hangars vulden met mining-computers, die speciaal zijn ontworpen om zoveel mogelijk wiskundig giswerk te doen in de kortst mogelijke tijd.

Nieuwe golf mining

Bitfarms, een mining bedrijf dat actief is in negen rekencentra in Canada, de VS en Paraguay, kondigde vorig jaar aan dat het gemiddeld $ 650.000 per dag aan cryptovaluta verdient, en het bedrijf behoudt de meeste Bitcoins die ze hebben ontvangen. Bitfarms is van mening dat de prijs van de digitale valuta zal blijven stijgen.

Enkele belangrijke aspecten van hun mijnbouwactiviteiten:

  • 3.3 EH/s Corporate Hashrate
  • 137 MW aan uitgebouwde infrastructuur
  • US $ 0,04 / kWh gemiddelde kosten bij 99% groene waterkracht
  • Balans van CAD 155 miljoen (96 miljoen GBP) aan eigen vermogen opgehaald in 2021
Source: Bitfarms

Tien mining bedrijven in ontwikkeling

In november vorig jaar kondigde het mining bedrijf het voornemen aan, om zijn eerste datacenter in de Verenigde Staten te bouwen. Op de website van het bedrijf staat dat Bitfarms momenteel een totale miningcapaciteit heeft van 106 MW. Het produceert 3,3 exahashs per seconde (EH/s). Volgens Emiliano Grodzki, CEO en oprichter van Bitfarms, streeft het ernaar dit percentage tegen het einde van het jaar met meer dan 260% te verhogen tot 8 EH/s.

Velen in de media noemen nog steeds de mogelijke milieu-impact van cryptomining. Ondertussen beweert Bitfarms dat zijn faciliteiten in Canada bijna volledig worden aangedreven door waterkracht. Het bedrijf heeft momenteel tien mining-bedrijven in werking of in ontwikkeling, in onder andere de Verenigde Staten, Argentinië en Canada.

Grodzki verklaarde:

“De strategie van Bitfarms is om onze impact te vergroten en tegelijkertijd de kosten laag te houden om dezelfde productie op peil te houden. Door onze gedecentraliseerde miningportefeuille te diversifiëren, geven we prioriteit aan locaties met goedkope elektriciteit die verdere groei en uitbreiding mogelijk maken.”

Om welke bron en dam het gaat, maken ze verder niet bekend. Het is alleen bekend dat de waterkrachtcentrale in Washington staat en 24 MW aan stroom kan leveren.

Het lijkt een fabriek te zijn die wordt geëxploiteerd door Electron Hydro LLC in de Puyallup-rivier in de buurt van Kapowsin, maar dit is niet bevestigd. Het is een van de vele waterkrachtcentrales in Washington.

“De miningfarm in Washington voldoet aan al deze criteria. Met deze overname betreden we de Verenigde Staten en zetten we onze wereldwijde groei voort naar 10 farms in ontwikkeling in vier landen. De initiële aankoop van 24 MW zal onze totale miningcapaciteit verhogen tot 106 MW.”

Invezz interviewde Ben Gagnon, Chief Mining Officer bij Bitfarms. Bekijk de onderstaande video om meer te weten te komen over Bitfarms.

https://youtu.be/zw5nUFkagOw

Mining concurrentie neemt toe

Het mining schema van Bitcoin werd natuurlijk aldertien jaar geleden gedefinieerd, toen de raadselachtige Satoshi Nakamoto de code schreef voor ’s werelds eerste blockchain. Een van de kernprincipes, die vaak wordt aangehaald als een factor die de waarde van Bitcoin als een activa voortstuwt, is de harde bevoorradingslimiet van 21 miljoen bitcoins.

Toen de eerste Bitcoin in 2009 werd gedolven, was de beloning van de miner 50 Bitcoins. Het proces was eenvoudig en de benodigde energie was minimaal – denk aan persoonlijke laptops in studentenkamers. Met de snelle groei van Bitcoin in de afgelopen tien jaar is het proces niet langer zo eenvoudig, maar dat is het mooie van Satoshi’s ontwerp.

Naarmate de mining concurrentie toeneemt, neemt de moeilijkheidsgraad van het “wiskundige probleem” dat moet worden opgelost om een blok te verifiëren, toe. Dus, is mining vandaag de dag een belangrijke industrie en nu de marktkapitalisatie van Bitcoin bijna een biljoen dollar benadert, is de moeilijkheid van deze miningproblemen enorm toegenomen, wat betekent dat faciliteiten zoals BitFarms universiteitslaptops hebben vervangen door validators voor Bitcoin.

Source: Bitfarms

De miningbeloningen zijn ook geprogrammeerd op de helft van elke 210.000 blokken, wat neerkomt op ongeveer 4 jaar. De meest recente “halvening”, zoals het bekend is geworden, vond plaats in 2020, en dus staat de volgende gepland voor 2024. Aangezien de mining-beloningen voor één blok momenteel 6,25 Bitcoins zijn, zullen het er 3,125 zijn na 2024.

Het laat je zien hoe lucratief mining was, en hoe Satoshi echt aan alles heeft gedacht – het zelfvoorzienende en dynamische karakter van de beloningscode, hash-moeilijkheidsgraad en Halvening-cyclus is gewoon geniaal en van vitaal belang voor de claim van Bitcoin dat het de “moeilijkste” vorm van geld op aarde is.

Er is ook het zeer intrigerende feit dat, gezien deze harde voorraadplafond van 21 miljoen Bitcoins en de voorgeprogrammeerde Halvening-cyclus, mining niet eeuwig zal doorgaan. Twee weken geleden werd zelfs de 19e miljoenste Bitcoin gedolven, wat betekent dat er nog maar ongeveer 10% van de Bitcoins over is om te worden gedolven. Extrapolatie van de Halvening-cyclus betekent dat alle bitcoins tegen 2140 zijn gedolven.

Hoewel 2140 nog in de verre toekomst ligt, zal het fascinerend zijn om te zien wat er na deze datum met de miners gebeurt. De gedachte is dat validators genoeg zullen verdienen aan transactiekosten om zichzelf daarna te onderhouden, dus er zijn nog steeds prikkels om de Bitcoin-blockchain draaiende te houden. Maar hoe dan ook, de miningidustrie zoals we die kennen zal transformeren op die noodlottige dag, waarop de laatste bitcoin wordt gedolven.

Het bericht BitFarms: mining van binnenuit verscheen eerst op Invezz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*