Crypto-Prijzen.nl

Bitcoin vooruitzichten hangen af van het komende inflatierapport

Bitcoin vooruitzichten hangen af van het komende inflatierapport

Na een prijsdaling met dubbele cijfers vorige week, is het directe bullish traject van Bitcoin (BTC/USD) verzwakt en de vooruitzichten zullen worden bepaald zodra het Amerikaanse inflatierapport is gepubliceerd. Dit zal gebeuren op 14 september. De top crypto volgens marktkapitalisatie daalde vorige week met 11%. Sinds mei is dat de grootste daling in één week, meldt Coindesk.

Aangezien de prijsstructuur van Bitcoin nu vergelijkbaar is met die na de grote daling in april, vrezen experts voor een nog grotere daling. Als het Amerikaanse CPI cijfer voor augustus boven de 5% per jaar ligt, zou er een langdurige uitverkoop kunnen plaatsvinden. Dat zou de plannen van de Federal Reserve kunnen versnellen om haar activa aankopen terug te schroeven, gericht op het stimuleren van de liquiditeit.

Taper-angst veroorzaakte de laatste grote prijsdaling

Half mei verloor Bitcoin $ 28.000 in waarde nadat de CPI een piek van drie jaar liet zien. Bezorgdheid over de negatieve milieu-impact van mijnbouw en China’s harde optreden tegen mijnbouw verergerden de omstandigheden verder. QCP Capital merkte op:

“Inflatie blijft zoals gewoonlijk de sleutel, vooral wanneer de basiseffecten zullen eindigen en CPI-afdrukken het ware jaar-op-jaarbeeld voor de Fed beginnen te weerspiegelen. Ongetwijfeld hebben de ergste basiseffecten nu zijn beloop. Als de inflatie vanaf hier nog steeds boven de 5% blijft, zullen mensen zich zeker zorgen gaan maken.”

Dit begint al. Enkele Fed leden gaven aan al dit jaar te willen beginnen met de afbouw. Waarnemers vrezen echter dat een mogelijke afbouw in het vierde kwartaal kan leiden tot een daling van de liquiditeit van de dollar. Nadat het schuldenplafond is opgeheven, kan de Treasury meer obligaties gaan uitgeven om haar TGA weer op te bouwen, wat samenvalt met liquiditeitsverlies. De overheid zou in het laatste kwartaal van het jaar ook het schuldenplafond kunnen bereiken omdat ze geen geld heeft. Analisten van Nordea Bank zeiden:

“Het Amerikaanse ministerie van Financiën zal waarschijnlijk snel het kassaldo herstellen na een opschorting van het schuldenplafond, aangezien het nieuwe ‘evenwichtsniveau’ van de TGA rond de $ 800 miljard lijkt te liggen. Dit is een netto liquiditeitsopname van bijna $600 miljard in vergelijking met het huidige scenario, wat niet als goed nieuws kan worden gezien voor de risicobereidheid.”

The post Bitcoin vooruitzichten hangen af van het komende inflatierapport appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*