Crypto-Prijzen.nl

Bitcoin voorraad droogt op terwijl walvissen zich ophopen

Bitcoin voorraad droogt op terwijl walvissen zich ophopen

Afgelopen vrijdag bereikten we een mijlpaal toen de 19 miljoenste Bitcoin werd gedolven. In blok 730002 was SBI Crypto de gelukkige mijnwerker die hun naam in de geschiedenisboeken schreef. De beloning was 6,32 Bitcoin, of ongeveer $ 280.000 tegen de huidige prijzen.

Meer dan 90% van de Bitcoin is nu gedolven, en de resterende twee miljoen moeten tussen nu en het jaar 2140 worden geslagen.

En de 19 miljoen in omloop worden in een alarmerend tempo weggevaagd…

Opvallende walvissen

Luna Foundation Guard (LFG), de organisatie die zich inzet voor het opbouwen van reserves ter ondersteuning van Terra’s stablecoin UST, is de nieuwste walvis in de zee. Ze kochten van 22 tot 25 maart elke dag ongeveer $ 125 miljoen aan Bitcoin, voordat ze de ante op 26 maart verhoogden naar $ 160 miljoen.

Sindsdien zijn ze doorgegaan met een traan, waarbij Terra-oprichter Do Kwon bevestigde dat de routine van vandaag een extra aankoop van meer dan $ 200 miljoen omvatte:

Als ze door de blockchain graven, toont hun adres nu een saldo van meer dan 35.000 Bitcoin, of circa $ 1,6 miljard tegen lopende prijzen. Het is de 29e grootste BTC portemonnee op de blockchain.

Michael Saylor, om nooit te worden overtroffen, was onlangs ook een van de razernij, wat bevestigt dat MicroStrategy nog eens 4.167 Bitcoin heeft gekocht, waardoor hun totale saldo op 129.218 Bitcoin komt. Verworven voor een gemiddelde prijs van $ 30.700, hebben ze al een rendement van 43% op hun $ 4 gegenereerd miljard investering.

Canadese ETF producten blijven ook het aanbod opzuigen, waarbij het totale bezit sinds 22 januari met 6.594 Bitcoin is gestegen, volgens gegevens van Glassnode. De hoeveelheid Bitcoin die op Ethereum is verpakt, is ook gegroeid met 12.500 Bitcoin, wat het groeiende gebruik van Bitcoin in DeFi benadrukt – voornamelijk als een bron van onderpand.

Meer walvissen

Maar de trend gaat verder dan de wapenwedloop tussen de ‘celebrity’ walvissen, als ik ze zo mag noemen. Hoe zit het met de gewone, alledaagse walvissen?

De onderstaande grafiek toont de netstromen van grote houders (gedefinieerd als degenen die meer dan 0,1% van het aanbod in handen hebben), waarbij positieve netstromen een accumulatie door walvissen laten zien. Hoewel de prijs is uitgezet over de onderstaande grafiek en laat zien dat de correlatie niet kogelvrij is, kan het nog steeds worden gezien als een bullish indicator, vooral gezien het feit dat de netflows nog steeds gunstig zijn ondanks de prijsdaling van deze week.

In een breder perspectief laat de onderstaande grafiek zien dat de instroom naar beurzen (van alle wallets, niet alleen van walvissen) gedurende de week geleidelijk is gedaald – van 40.000 Bitcoin vorige week naar 14.000 Bitcoin, een bullish teken ondanks de prijsdaling van circa 5% van $ 47.500 tot $ 45.500.

Wat het betekent

Dit alles sluit aan bij elkaar om één behoorlijk concrete conclusie te geven: walvissen stapelen zich op, geleid door de spraakmakende Saylor en Do Kwon, maar gaan veel dieper dan die twee. Hoewel de twee CEO’s de krantenkoppen zullen halen, kan dit eenvoudigweg dienen om Bitcoin te ‘vermarkten’ en anderen aan te moedigen zich te verzamelen. Maar in werkelijkheid zijn de diamanten handen van de reguliere walvissen belangrijker. Daar komt nog bij dat er minder bitcoins naar beurzen stromen – en dat omvat zowel de “garnalen” van de wereld als de walvissen.

De beloningen voor mijnbouw nemen uiteraard ook af via de halvering, maar als deze trends zich voortzetten en andere walvissen weigeren afstand te doen van hun munten terwijl ze meer verzamelen, dan zouden we onze eigen kunstmatige halvering in het spel kunnen krijgen.

Om af te melden, zien on-chain statistieken er nu (zeer) goed uit.

Het bericht Bitcoin voorraad droogt op terwijl walvissen zich ophopen verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*