Crypto-Prijzen.nl

Bitcoin SV 51% aanval; Hackers reorganiseren tot 14 blokken

Bitcoin SV 51% aanval; Hackers reorganiseren tot 14 blokken

Bitcoin SV (BSV/USD), de 42e grootste cryptomunt qua marktkapitalisatie, wordt aangevallen met een 51% aanval. De aanval begon gisteren om 15:45 uur. Naar verluidt resulteerde deze hack in het gelijktijdig minen van maximaal drie versies van de keten.

Volgens het rapport bevestigde Coin Metrics, een gerenommeerde leverancier van on-chain en off-chain cryptomarktgegevens, dit nieuws via een tweet en zei dat het FARUM risicobeheerplatform de hack als eerste identificeerde.

Lucas Nuzzi, Network Data Product Manager van Coin Metric, bevestigde dit nieuws ook en merkte op dat iemand BSV probeert te vernietigen. Hij wees erop dat de aanvallers de vorige dag hadden geprobeerd het Bitcoin SV netwerk te hacken. Hoewel de eerste poging niet succesvol was, slaagden de hackers er gisteren in om het netwerk te doorbreken. Nuzzi onthulde verder dat er een aanzienlijke hoeveelheid hashkracht vrijkwam nadat de aanvallers het netwerk hadden overgenomen.

Volgens hem hebben de hackers meer dan 12 blokken gereorganiseerd. Bovendien minen de hackers tot drie versies van de Bitcoin SV keten tegelijkertijd in verschillende mijnpools. Nuzzi deelde verder mee dat de aanvallers het netwerk gisteren ruim drie uur vasthielden. Als zodanig is hij van mening dat alle cryptobeurzen die in die periode BSV hebben ontvangen, mogelijk dubbel zijn uitgegeven.

De aanval is misschien nog steeds bezig

Naar verluidt hebben FARUM knooppunten de diepe reorganisatie van 14 blokken geregistreerd. Op het moment van schrijven hebben de nodes geen reorganisatiepogingen meer geregistreerd. Er zijn echter synchronisatieconflicten tussen toonaangevende mijnbouwpools. Met dit in gedachten blijft het onbekend of de aanval is beëindigd.

In een poging de aanval tegen te gaan, adviseerde Bitcoin Association, het team achter Bitcoin SV, knooppuntoperators om de frauduleuze keten ongeldig te maken. Door dit te doen, gelooft de groep dat knooppuntoperators hun knooppunten kunnen terugbrengen naar de oorspronkelijke keten, die wordt ondersteund door eerlijke mijnwerkers. Deze zet zou ook de ketting van de aanvaller blokkeren.

Om de nepketen teniet te doen, raadt Bitcoin Association aan dat Bitcoin SV knooppuntoperators de volgende opdracht uitvoeren.

bitcoin-cli invalidateblock 000000000000000003B67AEC95E9B5DA897EB5EBF3227D5A6A67835104367840

Ondertussen bloedt BSV/USD na een verlies van 5,09% in de afgelopen 24 uur om te handelen op $ 135,07 (£ 96,97). Deze prijs duidt op een daling van 72,53% ten opzichte van het hoogste punt ooit van $ 491,64 (£ 352,96).

The post Bitcoin SV 51% aanval; Hackers reorganiseren tot 14 blokken appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*