Crypto-Prijzen.nl

Bitcoin prijsvooruitzichten voor 14 april : dit zeggen analisten over BTC

Bitcoin prijsvooruitzichten voor 14 april : dit zeggen analisten over BTC

Bitcoin blijft boven $ 40.000 na de sprong van woensdag met prijzen in de buurt van $ 39.000. Bulls willen hoger breken, maar staan voor een stevige uitdaging in de belangrijkste bevoorradingszone rond de $ 42K.

Het ziet er zwak uit voor BTC, maar sommige analisten blijven optimistisch over de vooruitzichten op korte termijn. Hier volgt een korte samenvatting van enkele opmerkingen van analisten.

Het is een markt in “angst”, maar…

Marcus Sotiriou, een analist bij het in het VK gevestigde cryptoplatform GlobalBlock, zegt dat whales die voor miljoenen aan BTC verkopen, een reden tot bezorgdheid is, ondanks de opwaartse druk van gisteren door bulls.

Adressen met meer dan 10.000 BTC zijn gedaald na de verkoop van de afgelopen week. In die tijd verkochten vier whales 400 of meer Bitcoin – ieder!

Sotiriou vertelde Invezz per e-mail, dat hoewel de vier verkopen er in het grotere geheel misschien “onbeduidend” uitzien, het directe perspectief iets kan zijn om op te letten.

Dit is een belangrijke maatstaf om naar te kijken, omdat whales doorgaans de macht hebben om de richting van de markt te bepalen. Ik ben nog steeds optimistisch voor de cryptomarkt op korte termijn vanwege het bereiken van extreme angst en negatief sentiment . ”

Bitcoin’s Fear and Greed Index vandaag

Fear & Greed index was at 28 at the time BTC price hit $41,225. Source: BitcoinFear on Twitter.

De Fear & Greed-index bewoog scherp tegen het einde van maart en brak van 20 en 30 naar 60 in dagen toen BTC-USD steeg tot een hoogte van rond de $ 48.000. Door de recente dalingen bevindt de markt zich grotendeels in een uitverkoopzone, hoewel dit zou kunnen veranderen als nieuwe triggers een koopwoede activeren.

Het voordeel van een waarde die ligt onder de $40K zou een soortgelijke trend in sentiment kunnen omvatten zoals gezien in maart, met extreme koopdruk waardoor Bitcoin hoger werd.

BTC-USD: wat suggereren technische indicatoren?

On-chain analist Lukasz Wydra denkt dat dit zeker het geval is. Hij wijst op het technische plaatje van Bitcoin op de dagelijkse chart en merkt op dat een korte pauze waarschijnlijk is. Hij vindt de bears echter nog te sterk.

Bitcoin Stochastic RSI crashte naar de bodem, nu van plan om te herstellen. Bullish divergentie op RSI en MACD, waarbij MACD de eerste tekenen van een trendomkering vertoont. Het momentum wordt bullish. Op korte termijn ziet $BTC er goed uit. Op langere termijn bevindt het zich nog steeds in een bearish formatie .”

Een ‘standaard speelveld’

De populaire handelaar en crypto-analist Michael van de Poppe zegt dat een doorbraak naar de bovenkant mogelijk is als bulls erin slagen $ 42K om te zetten. Een andere uitbraak zou de eerste grote barrière rond de $ 45K kunnen betekenen. Als dat niet gebeurt, zegt Van de Poppe dat $40K een cruciale basis kan bieden voor langetermijntransacties.

Als we naar Bitcoin kijken, is het hier een vrij standaard speelveld. Kijkend naar de barrière van $ 42K om als eerste te doorbreken, zou dat een trendbreuk zijn. Anders is de zone van $ 40K het gebied waar ik zou uitkijken en long gaan. ”

Chart showing BTC immediate support and resistance zones. Source: Michael van de Poppe on Twitter

Oplopend kanaal – die pauze kan zoet zijn!

Pseudoniem Bitcoin-handelaar GalaxyBTC zegt dat een bullish voortzettingspatroon suggereert dat een nieuw momentum BTC waarschijnlijk boven een belangrijke weerstandslijn zal duwen. Op de daily chart stuitert het BTC-USD paar van de supportlijn van een stijgend kanaal, waarbij bulls erin slagen om bears te verslaan bij de laatste dip onder $40K.

Ik ga het zo simpel mogelijk houden. BTC bevindt zich momenteel in een stijgend kanaal / opwaarts accumulatiepatroon. Dit is erg bullish. De volgende $ 60K komt eraan .”

Hij voegt eraan toe: “Ik maak de regels niet .”

Wat is de BTC-prijs vandaag?

Bitcoin heeft zich opnieuw teruggetrokken van hoogtepunten boven $ 41K te midden van een mogelijke herstel van recente dieptepunten. Het BTC-USD paar handelde op het moment van schrijven rond $ 40.560.

Het bericht Bitcoin prijsvooruitzichten voor 14 april : dit zeggen analisten over BTC verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*