Crypto-Prijzen.nl

Bitcoin prijsvoorspelling voor de FOMC notulen

Bitcoin prijsvoorspelling voor de FOMC notulen

De prijs van Bitcoin (BTC/USD) worstelt voor de komende minuten van het Federal Open Market Committee (FOMC). De munt wordt verhandeld op $ 45.311, wat lager is dan het hoogste punt van vorige week van meer dan $ 48.000.

Aankomende FOMC notulen

Bitcoin bevindt zich de afgelopen dagen in een krappe reeks, omdat de opmerkelijke rally die onlangs plaatsvond, even een adempauze neemt.

Deze prestatie is waarschijnlijk te wijten aan de meerdere waarschuwingen die door de obligatiemarkt worden verzonden. Zoals u hieronder kunt zien, is de rentecurve de afgelopen weken sterk gedaald. Deze daling heeft geleid tot een inversie van deze curve, wat voor het eerst sinds augustus 2019 is gebeurd.

De rentecurve is een van de meest nauwkeurige indicatoren van recessies wereldwijd. Het keerde in augustus 2019 om, terwijl een paar maanden later een recessie plaatsvond als gevolg van de COVID pandemie. In 2007 is de curve ook omgekeerd, wat in 2008 tot een recessie heeft geleid. De kans is daarom groot dat er in 2022 of 2023 een recessie zal plaatsvinden.

Het rendement van de rentecurve is grotendeels te danken aan de Federal Reserve. In de afgelopen weken hebben de meeste Fed functionarissen gewaarschuwd dat ze de komende vergaderingen een meer agressieve toon zullen omarmen. De bank heeft de rente al met 0,25% verhoogd en de mogelijkheid bestaat dat ze in maart met 0,50% gaat verhogen.

Verder zal de bank naar verwachting in mei beginnen met het doorvoeren van kwantitatieve verkrapping (QE). Dit zal een grote ommekeer betekenen ten opzichte van wat de bank de afgelopen jaren heeft gedaan. Door haar kwantitatieve versoepelingsprogramma heeft de bank haar balans uitgebreid, die op meer dan $ 9 biljoen staat.

Daarom verklaren deze acties waarom de Bitcoin prijs worstelt. In feite weerspiegelen de prestaties die van andere activa zoals aandelen. De futures op de Dow Jones en Nasdaq 100 zijn de afgelopen dagen fors gedaald.

Bitcoin prijsvoorspelling

bitcoin price

De 1-dag grafiek laat zien dat de BTC prijs zich de afgelopen dagen in een sterke bullish trend bevindt. In deze periode is de munt erin geslaagd om boven het 61,8% Fibonacci retracementniveau te komen. Het is ook boven de voortschrijdende gemiddelden van 25- en 50-dagen gestegen.

Bij nadere beschouwing blijkt dat het een break-and-retest patroon heeft gevormd door naar $ 45.504 te gaan. Daarom is de kans groot dat de munt de komende dagen zijn bullish trend zal handhaven.

Het bericht Bitcoin prijsvoorspelling voor de FOMC notulen verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*