Crypto-Prijzen.nl

Bitcoin prijsvoorspelling: stijgende wig wijst op een daling naar $42.500

Bitcoin prijsvoorspelling: stijgende wig wijst op een daling naar $42.500

De prijs van Bitcoin (BTC/USD) kelderde tijdens de nachtelijke sessie toen het sentiment in de sector verslechterde. De munt daalde naar $ 46.313, wat aanzienlijk lager was dan het hoogste punt van deze week van meer dan $ 50.000. Deze daling brengt de totale marktkapitalisatie op ongeveer $ 879 miljard.

Bitcoin rally vervaagt

De prijs van Bitcoin steeg vorige week tot meer dan $ 50.000 toen de vraag naar de munt bleef stijgen. Dit was een aanzienlijke stap, aangezien de prijs in juli onder de $ 30.000 daalde.

De prijs steeg tijdens het weekend nadat PayPal zijn cryptocurrency producten in het VK lanceerde. De lancering betekende dat geregistreerde PayPal gebruikers in het VK Bitcoin konden kopen, opslaan en verkopen met PayPal. Dit was opmerkelijk omdat PayPal een van de grootste fintech producten ter wereld is.

Een andere katalysator voor de BTC prijzen waren de positieve signalen dat de Securities and Exchange Commission (SEC) tekenen heeft getoond dat zij een Bitcoin ETF zal toestaan. In een verklaring begin deze maand zei Gary Gensler, de nieuwe SEC voorzitter, dat hij een dergelijk product waarschijnlijk zal goedkeuren in de vorm van futures.

Ondertussen zijn er tekenen dat meer grote investeerders optimistisch zijn over de sector. Deze week haalde MicroStrategy de krantenkoppen door nog een stapel Bitcoins te kopen. Het bedrijf bezit nu Bitcoin ter waarde van miljarden dollars. Andere bedrijven met grote BTC aandelen zijn Coinbase, Square en MassMutual.

De afgelopen dagen is de BTC prijs echter aanzienlijk gedaald, aangezien beleggers winst maken na de spectaculaire rally. Deze daling is ook grotendeels te wijten aan technische redenen. In de meeste gevallen heeft de prijs de neiging om te dalen na een stijging tot een belangrijk weerstandsniveau. In dit geval was de weerstand $ 50.000. Dezelfde situatie deed zich voor toen Bitcoin de mijlpaal van $ 40.000 overschreed.

Bitcoin prijs voorspelling

Bitcoin price

De 4-uur grafiek laat zien dat de BTC prijs de laatste tijd in een sterke bullish trend zit. De munt steeg zondagavond naar een hoogtepunt van meer dan $50.000.

Toch laat een nadere blik op de grafiek zien dat de munt een relatief bearish patroon vormde. Het vormde een stijgend wigpatroon, wat meestal een bearish teken is. Het is inderdaad onder de onderkant van deze wig gevallen. Het nadert ook het Fibonacci retracementniveau van 23,6%.

Daarom zal het paar waarschijnlijk lager blijven gaan, aangezien investeerders het retracementniveau van 38,2% op ongeveer $42.500 mikken. Op de langere termijn zal de prijs echter waarschijnlijk hoger terugveren.

The post Bitcoin prijsvoorspelling: stijgende wig wijst op een daling naar $42.500 appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*