Crypto-Prijzen.nl

Bitcoin prijsvoorspelling: sky is the limit na de weekenduitbraak

Bitcoin prijsvoorspelling: sky is the limit na de weekenduitbraak

De prijs van Bitcoin (BTC/USD) werd maandag hoger gelanceerd toen de consolidatiefase ten einde liep. De munt sprong naar meer dan $ 51.000, waardoor de totale marktkapitalisatie op meer dan $ 972 miljard kwam. Als gevolg hiervan steeg de gecombineerde marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies die worden gevolgd door CoinMarketCap naar meer dan $ 2,33 biljoen.

Cryptocurrencies kaatsen terug

Na twee weken van consolidatie herstelde de prijs van Bitcoin en andere cryptocurrencies tijdens de nachtelijke sessie. Terwijl BTC naar meer dan $ 51.000 steeg, stegen ook andere populaire digitale valuta’s. Ethereum steeg naar meer dan $ 3.900, terwijl Cardano en Solana ook naar meer dan $ 2,90 en $ 142 stegen.

Er waren verschillende belangrijke katalysatoren voor de laatste Bitcoin prijsrally. Ten eerste publiceerden de VS vrijdag relatief zwakke economische cijfers. Uit de gegevens bleek dat de economie van het land in augustus meer dan 235.000 banen heeft toegevoegd. Dit was aanzienlijk lager dan de mediane schatting van 750.000 en was het laagste cijfer in maanden.

De banencijfers in de VS gaven aan dat de groei van de arbeidsmarkt afnam. Toch toonden andere cijfers aan dat de economie het bescheiden goed deed. Zo daalde de werkloosheid tot 5,2%, het laagste niveau sinds het begin van de pandemie. Tegelijkertijd stegen de lonen met 4,3% terwijl de arbeidsparticipatie op 6,7% bleef.

Toch betekenden de langzamere toevoegingen dat de Fed waarschijnlijk een afwachtende houding zal aannemen voordat ze begint te verkrappen. In zijn verklaring bij de virtuele Jackson Hole Symposium, Jerome Powell zei dat de Fed waarschijnlijk zou waken over de impact van de Delta variant voor het aandraaien.

Ten tweede steeg de BTC prijs toen het optimisme onder handelaren stabiel bleef. Bovendien is de prijs de afgelopen maanden gestegen van onder de $ 30.000 naar meer dan $ 50.000. Daarom was de recente consolidatie een stilte voor de storm in de industrie.

Bitcoin prijsvoorspelling

Bitcoin Price

De 4-uur grafiek laat zien dat de BTC prijs tijdens de avondsessie wist uit te breken. De prijs van de munt sprong boven het belangrijkste weerstandsniveau op $ 50.537, waar het eerder moeite had om erboven te komen. Het steeg ook boven de belangrijkste 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA), terwijl oscillatoren zoals de Relatieve Sterkte Index (RSI) relatief positief waren.

Daarom, met de uitbraak gedaan, zal de munt waarschijnlijk de bullish trend handhaven, aangezien bulls de belangrijkste weerstand op $ 52.000 richten.

The post Bitcoin prijsvoorspelling: sky is the limit na de weekenduitbraak appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*