Crypto-Prijzen.nl

Bitcoin prijsvoorspelling na teleurstellende on-chain data

Bitcoin prijsvoorspelling na teleurstellende on-chain data

De prijs van Bitcoin (BTC/USD) daalde dinsdag naarmate het cryptocurrency-sentiment steeg. De munt daalde met meer dan 1% tot $ 33.000, waardoor de totale marktkapitalisatie op $ 616 miljard kwam. Het is ongeveer 50% onder het hoogste punt ooit van bijna $ 65.000.

Bitcoin on-chain data

De Bitcoin prijs daalt terwijl beleggers wachten op de komende Amerikaanse inflatiegegevens die dinsdag verschijnen. De cijfers zullen naar verwachting laten zien dat de totale CPI in juni met meer dan 5% is gestegen, terwijl de kern-CPI, exclusief voedsel en energie, met ongeveer 5% is gestegen. Dit zijn belangrijke cijfers omdat ze een impact hebben op het monetaire beleid van de Federal Reserve.

De BTC daalt ook terwijl investeerders wachten op de aanstaande ontgrendeling van duizenden Bitcoins in het bezit van GrayScale, het grootste cryptofonds ter wereld. Door de ontgrendeling zullen waarschijnlijk duizenden Bitcoin houders hun munten verkopen, wat zal leiden tot meer voorraden.

Ondertussen zijn on-chain-gegevens over Bitcoin niet bemoedigend. Uit gegevens van IntoTheBlock blijkt dat het aantal grote Bitcoin transacties is gedaald tot het laagste niveau sinds november 2020. Tegelijkertijd is ook het volume aan grote transacties gedaald. Ook het aantal actieve Bitcoin wallets en transacties is gedaald.

Verder daalde het handelsvolume bij de grootste cryptocurrency beurzen zoals Coinbase, Kraken, Binance en Bitstamp in juni met meer dan 40%. Dit geeft aan dat de vraag naar cryptocurrencies afneemt.

Deze daling vond plaats toen China zijn harde optreden tegen de valuta’s escaleerde. Het deed dit door het harde optreden van de mijnwerkers in het land te intensiveren, wat leidde tot een plotselinge daling van de hash-tarieven. Het land heeft ook zijn bank- en andere financiële organisaties opgedragen om te stoppen met het accepteren en verwerken van cryptocurrencies. In een nota zei Teddy Vallee van Pervalle Global:

“Het ecosysteem van digitale activa werd in het gezicht geslagen, dus het ligt momenteel op het randje versus vechten in het midden van de ring. Als je een grote uitverkoop hebt, zijn deelnemers meestal behoorlijk bang en trekken ze zich terug.”

Bitcoin prijsvoorspelling

Bitcoin Price
Bitcoin prijs grafiek

De 4-uur grafiek laat zien dat de BTC prijs de laatste tijd sterk onder druk staat. Onderweg heeft de munt een dalende driehoek gevormd waarvan de steun $ 32.755 is. Een dalende driehoek is meestal een bearish teken. De BTC is ook onder de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen (MA) gedaald. Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven dalen, aangezien bears zich richten op het volgende belangrijke ondersteuningsniveau van $ 31.000.

The post Bitcoin prijsvoorspelling na teleurstellende on-chain data appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*