Crypto-Prijzen.nl

Bitcoin prijsvoorspelling na agressieve anti-crypto speech van de ECB

Bitcoin prijsvoorspelling na agressieve anti-crypto speech van de ECB

De cryptogemeenschap moet verbaasd zijn geweest over de toespraak van ECB directielid Fabio Panetta, aan de Columbia University in New York. Genaamd “Voor een paar crypto’s meer: het Wilde Westen van crypto financiën”, blijkt de toespraak een van de meest agressieve standpunten van een centrale bankier tot nu toe te zijn.

Panetta hield niet vast aan zijn kritiek op cryptocurrencies. Hun prijzen zijn volatiel en fluctueren enorm, tussenpersonen rekenen enorme kosten, en zelfs anonieme transacties zijn niet meer zo anoniem. Dir omdat ze een spoor achterlaten, dat uiteindelijk kan worden getraceerd.

Het probleem met cryptocurrencies is volgens Panetta dat de cryptomarkt een omvang heeft bereikt die groter is dan de hypotheekmarkt. Welke de Grote Financiële Crisis in 2008 veroorzaakte. Pas in 2021 investeerde 16% van de Amerikanen en ongeveer 10% van de Europeanen in crypto activa. Dus, wat is nu het probleem? Er zou een zeepbel kunnen ontstaan die lijkt op die van 2008. Eén die een bedreiging kan vormen voor het hele financiële systeem, zoals we dat kennen.

Inderdaad, de volatiliteit is opmerkelijk in de markt voor cryptocurrency. Zo daalde Bitcoin, de belangrijkste cryptocurrency, van 68.000 eind 2021 tot onder de 36.000 begin 2022.

Een dergelijke volatiliteit is nadelig voor beleggers. Bovendien houdt ongeveer 23% van alle cryptotransacties verband met criminele activiteiten.

Bearish vlag, met kop en schouders, of allebei?

Eerlijk gezegd had Bitcoin het moeilijk in 2022. Het consolideerde zich in wat lijkt op een bearish vlag of de rechterschouder van een head and shoulders patroon.

Natuurlijk kan geen van de twee juist blijken te zijn. Maar zolang de prijs onder de $ 48.000 blijft, hebben bulls een probleem. Mede omdat elke lagere beweging een run naar de gemeten beweging kan veroorzaken.

Over de gemeten beweging gesproken, deze is ongeveer hetzelfde voor zowel de bearish vlag als het head and shoulders pattern. Het wijst op veel lagere niveaus en het onvermogen van Bitcoin, om van de huidige niveaus te stuiteren. Dit zou beleggers zorgen moeten baren.

Het bericht Bitcoin prijsvoorspelling na agressieve anti-crypto speech van de ECB verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*