Crypto-Prijzen.nl

Bitcoin prijsvoorspelling: een grote terugval kan niet worden uitgesloten

Bitcoin prijsvoorspelling: een grote terugval kan niet worden uitgesloten

De prijs van Bitcoin (BTC/USD) overschreed het psychologische niveau van $ 60.000 tijdens het weekend. Het steeg naar een hoogste punt in meerdere maanden van $ 62.800, het hoogste sinds mei van dit jaar. Deze prijs lag een paar punten onder het hoogste punt ooit.

Koop het gerucht, verkoop het nieuws

De Bitcoin prijs steeg scherp toen beleggers wachtten op een belangrijke beslissing van de Securities and Exchange Commission (SEC) die maandag werd vastgesteld. Het bureau heeft tot maandag de tijd om een Exchange Traded Fund (ETF) van ProShares te weigeren of te accepteren.

Na verschillende valse starts verwachten analisten dat de SEC het fonds deze week zal accepteren. Kort daarna accepteert het ETF voorstellen van verschillende andere bedrijven zoals Ark Invest, Invesco en VanEck. Ze verwachten dat de SEC groen licht zal geven, aangezien de voorzitter, Gary Gensler, deze fondsen heeft gesteund.

Analisten verwachten dat de fondsen de komende maanden zullen leiden tot meer instroom in Bitcoin. Dit zal op zijn beurt leiden tot meer vraag, waardoor de BTC prijs hoger zal worden. Tegelijkertijd verwacht de SEC groen licht te geven aan ETF’s van andere cryptocurrencies zoals Ethereum en Ripple.

Er is echter een kans dat de Bitcoin prijs deze week een grote terugval zal optekenen. Dit komt simpelweg door een marktkenmerk dat bekend staat als het kopen van geruchten en het verkopen van het nieuws. Dit is een situatie waarin beleggers een actief kopen voorafgaand aan een belangrijke aankondiging en het vervolgens verkopen wanneer het nieuws wordt aangekondigd.

De situatie is al vaker voorgekomen. De BTC prijs steeg bijvoorbeeld een paar maanden geleden voor de directe vermelding van Coinbase. Het daalde vervolgens scherp de dag nadat het bedrijf naar de beurs ging. Evenzo steeg Dogecoin sterk in de aanloop naar Elon Musk’s Saturday Night Live (SNL) optreden. Daarna is het sterk gedaald.

Bitcoin prijsvoorspelling

Bitcoin Price

De 4-uur grafiek laat zien dat de BTC prijs onlangs een grote bullish uitbraak heeft gemaakt. Deze uitbraak vond plaats toen de munt een bullish vlagpatroon maakte. Terwijl het steeg, bewoog de prijs zich boven het belangrijkste weerstandsniveau op $ 60.000. De prijs werd ook ondersteund door de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen.

Daarom, hoewel de algemene trend bullish is, is er een mogelijkheid dat deze week een grote terugval zal hebben. Als dit gebeurt, is het volgende belangrijke ondersteuningsniveau om naar te kijken $ 55.000.

The post Bitcoin prijsvoorspelling: een grote terugval kan niet worden uitgesloten appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*