Crypto-Prijzen.nl

Bitcoin prijsvoorspelling; BTC duik brengt belangrijke ondersteuning in beeld

Bitcoin prijsvoorspelling; BTC duik brengt belangrijke ondersteuning in beeld

De prijs van Bitcoin (BTC/USD) daalde maandag toen het sentiment in de cryptocurrency industrie verslechterde. De prijs van de munt daalde tot $ 44.000, het laagste niveau sinds 7 september. Het is met meer dan 17% gedaald ten opzichte van het hoogste niveau deze maand.

Bitcoin momentum verliest stoom

Bitcoin maakte een opmerkelijke comeback tussen juli en begin deze maand. Gedurende deze tijd steeg de prijs van minder dan $ 30.000 tot meer dan $ 52.000. Deze rally was voornamelijk te danken aan de sterke aankopen van de dips toen de prijs worstelde om onder de belangrijkste ondersteuning van $ 29.500 te komen.

De aanhoudende uitverkoop versnelde nadat El Salvador vorige week van Bitcoin een wettig betaalmiddel maakte. Als teken van vertrouwen in de valuta besloot de regering om Bitcoin te kopen ter waarde van meer dan $ 20 miljoen. Dit maakte het het eerste land ter wereld met Bitcoin in zijn schatkisten. Daarom hebben beleggers, nadat ze de geruchten van El Salvador hadden gekocht, het nieuws verkocht nadat het vorige week werd bevestigd.

De uitverkoop van de Bitcoin prijs vond plaats op een moment dat de Amerikaanse dollar relatief stabiel bleef ten opzichte van andere valuta’s. De dollarindex, die de prestaties van de valuta ten opzichte van andere valuta’s meet, is gestegen tot $ 92,70, het hoogste niveau sinds vorige week woensdag.

De kracht van de US-dollar gebeurde toen investeerders wachtten op de laatste inflatiegegevens die voor dinsdag gepland waren. De gegevens zullen naar verwachting aantonen dat de consumentenprijzen boven de doelstelling van de Federal Reserve van 2,0% bleven. Daarom zullen de prestaties van de Amerikaanse dollar waarschijnlijk blijven, aangezien beleggers de rentebeslissing van de Fed die later deze maand gepland staat in de gaten houden.

Ondertussen zijn on-chain gegevens over Bitcoin niet zo bemoedigend. De cijfers laten zien dat het aantal Bitcoin adressen begint af te nemen, wat een teken is dat veel handelaren zijn begonnen met uitstappen. Evenzo zijn de totale vergoedingen die binnen het netwerk zijn betaald, gedaald, wat aangeeft dat de activiteit is afgenomen.

Bitcoin prijsvoorspelling

De 1-dag grafiek laat zien dat de Bitcoin prijs brak en het belangrijkste weerstandsniveau in augustus opnieuw testte op het niveau van $ 41,115. Dit was een belangrijk niveau waar het al meerdere keren eerder had geworsteld om boven te komen. Na de bullish uitbraak steeg de munt naar een meermaandelijks hoogtepunt van $ 52.000.

Nu is het omgedraaid en iets onder de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden bewogen. Het heeft ook een bearish vlagpatroon gevormd. Daarom is de kans groot dat de munt zal blijven vallen, aangezien bears de belangrijkste ondersteuning op $ 41.115 richten. Op de langere termijn zal de prijs echter waarschijnlijk de bullish trend hervatten.

The post Bitcoin prijsvoorspelling; BTC duik brengt belangrijke ondersteuning in beeld appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*