Crypto-Prijzen.nl

Bitcoin prijsvoorspelling: break-and-retest voor meer winst

Bitcoin prijsvoorspelling: break-and-retest voor meer winst

Het herstel van de Bitcoin prijs (BTC/USD) pauzeerde tijdens de nachtelijke sessie terwijl het sentiment op de markt aanhield. Het paar steeg tot boven $ 51.000, wat ongeveer 22,50% boven het laagste niveau in december was. Het trok zich toen terug en wordt momenteel verhandeld op ongeveer $ 49.500. Toch ligt de prijs ongeveer 25% onder het hoogste punt ooit.

Gevoel verbeteren

Bitcoin heeft het de afgelopen maanden zwaar gehad. Na het naderen van het belangrijkste weerstandsniveau van $ 70.000 in november, stortte de prijs in naar een meermaandelijks dieptepunt van ongeveer $ 42.000. De laatste tijd is de prijs echter terug gekropen en gestegen tot boven het laagste niveau in december.

De aanhoudende rally is vooral te danken aan het feit dat het marktsentiment is verbeterd doordat beleggers de effecten van de Federal Reserve en de Omicron variant bagatelliseren. De aandelen zijn inderdaad gestegen, waarbij de S&P 500 index een recordhoogte heeft bereikt. De prijs van ruwe olie en andere cryptocurrencies is in een bullish trend.

Recente rapporten wijzen erop dat de Omicron variant milde symptomen heeft en dat de meeste patiënten geen ziekenhuisopname nodig hebben. In Zuid-Afrika begint het aantal gevallen van COVID-19 zelfs af te nemen. Daarom heeft dit nieuws meer mensen ertoe aangezet te geloven dat het economisch herstel zal doorgaan naarmate meer mensen natuurlijke immuniteit krijgen.

Ondertussen is het BTC/USD paar gestegen terwijl beleggers de voortdurend verbeterende financiële statistieken in de gaten houden. Recente on-chain data laten zien dat het aantal transacties de afgelopen maanden is blijven stijgen.

Tegelijkertijd is de mijnbouwmoeilijkheid van Bitcoin blijven stijgen, wat aangeeft dat er nog steeds vraag is naar de munten. Een andere katalysator is dat beleggers die Bitcoin verkochten voor het oogsten van belastingverliezen, zijn begonnen het terug te kopen.

Vooruitblikkend, zal er vandaag geen groot Bitcoin gerelateerd nieuws zijn, aangezien de meeste investeerders een week vrij hebben genomen om zich voor te bereiden op het komende jaar.

BTC/USD voorspelling

Bitcoin Price

De 4-uur grafiek laat zien dat het BTC/USD paar in december een sterke steun vormde op ongeveer $ 46.000. Een nadere beschouwing van dit patroon laat zien dat het vergelijkbaar is met wat er in juli gebeurde toen de munt de bodem bereikte. Het is ook boven de halslijn uitgekomen van het kleine omgekeerde hoofd- en schouderspatroon dat in december werd gevormd. Het belangrijkste is dat het dit niveau opnieuw heeft getest, in wat bekend staat als een break-and-retest patroon.

Daarom is er een kans dat de Bitcoin prijs zal blijven stijgen, aangezien bulls zich richten op het belangrijkste weerstandsniveau van $ 53.000.

The post Bitcoin prijsvoorspelling: break-and-retest voor meer winst appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*