Crypto-Prijzen.nl

Bitcoin prijsreactie terwijl Poetin regio’s in Oekraïne erkent

Bitcoin prijsreactie terwijl Poetin regio’s in Oekraïne erkent

De Bitcoin prijs daalde van intradag hoogtepunten in de buurt van $ 39.500, doorbrak de ondersteuning bij $ 38.000 en omhelsde het belangrijkste vraaggebied in de buurt van $ 37.500. ’s Middags zag BTC-USD nieuwe aankopen en steeg tot boven $ 38k om opnieuw in de buurt te komen van de eerdere dagelijkse piek.

Het momentum vervaagde echter te midden van nieuws uit Rusland. Het was de onthulling dat president Vladimir Poetin op het punt stond twee separatistische regio’s van Oekraïne als onafhankelijk te erkennen.

In een televisietoespraak zei Poetin dat Oekraïne deel uitmaakte van het communistische Rusland. Hij noemde het ‘waanzin’ om de Sovjet-Unie uit elkaar te hebben laten vallen. En volgens hem heeft Rusland het recht zichzelf en zijn grondgebied te beschermen, met vergeldingsmaatregelen als dat is wat ze moeten doen.

“Gewoon voor ons bestaan… we zullen ons land nooit overgeven”, voegde hij eraan toe.

Met de zet gezien als een oorlogsverklaring, zagen de bredere marktreacties de BTC-prijzen weer dalen tot dieptepunten van $ 37.700.

Maar Poetin beëindigde zijn toespraak vervolgens zonder een woord over de verwachte invasie van Oekraïne. Zelfs dan blijft de geopolitieke situatie veranderlijk en weegt zwaar op het beleggerssentiment.

De prijs van Bitcoin is weer boven de $ 38k en zweeft momenteel rond het niveau van $ 38.200. Een blik op de bredere markten laat zien dat de kriebels van beleggers sterk zijn, met Amerikaanse aandelenindices die maandag bij het sluiten allemaal daalden.

La notizia Bitcoin prijsreactie terwijl Poetin regio’s in Oekraïne erkent era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*