Crypto-Prijzen.nl

Bitcoin prijs leidt een bearish golf met een daling van 20%

Bitcoin prijs leidt een bearish golf met een daling van 20%

De cryptomarkt ervaart weer een van zijn problemen, waarbij de prijzen de afgelopen 24 uur behoorlijk zijn gedaald. Bitcoin (BTC/USD), bijvoorbeeld, daalde vandaag samen met andere munten, waarbij de prijs met meer dan 20% daalde.

Het nieuwe gedrag dient als een andere indicator van de risicoaversie die over de financiële markten heerst. De munt ging van $ 57.300 op 3 december naar een dieptepunt van $ 45.000 slechts een paar uur geleden. Sindsdien is het erin geslaagd om een zeer licht herstel te maken, aangezien de prijs terugsprong naar $ 47.845, hoewel het momenteel niet bekend is of de prijs zich al dan niet in grotere mate zal herstellen.

Ethereum (ETH/USD) zag zijn eigen crash en daalde met 17,4% voordat de teruggang werd teruggebracht tot ongeveer 10%. CoinGecko gegevens geven aan dat de cryptomarkt ongeveer een vijfde van zijn waarde verloor in een plotselinge bearish golf.

Ook de wereldwijde financiële markt heeft het moeilijk

De prijsdaling van cryptovaluta staat echter niet op zichzelf. Het kwam midden in een zeer volatiele periode voor de financiële markten als geheel. Nu de inflatie stijgt, worden centrale banken gedwongen hun monetair beleid aan te scherpen, wat de liquiditeit dreigt te verminderen.

Te midden van dit alles had de nieuwste variant van het coronavirus, Omicron genaamd, ook een impact die leidde tot risicoaversie vanwege wereldwijde zorgen over wat dit allemaal zou kunnen betekenen voor de heropening van de wereldeconomie. Aandelen uit alle hoeken van de wereld zagen in november een prijsdaling van gemiddeld ruim 4%. Ondertussen zijn de enige die rally’s we hebben gezien, veilige haven activa zoals Treasuries.

Begin zaterdag vond ook de liquidatie plaats van ongeveer $ 2,4 miljard aan crypto exposure, inclusief long- en shortposities. Volgens de beschikbare gegevens is dit de grootste liquidatie sinds die op 7 september.

Het helpt ook niet de zaak van Bitcoin dat het meer dan $ 21.000 heeft verloren sinds het op 10 november een recordhoogte bereikte. Maar zelfs met de prijsdalingen is Bitcoin dit jaar nog steeds meer dan 60% gestegen, wat het nog steeds beter maakt dan de meeste andere activa.

The post Bitcoin prijs leidt een bearish golf met een daling van 20% appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*