Crypto-Prijzen.nl

Bitcoin-prijs: analist wijst naar bodem van 16 maanden op $ 28k- $ 32k

Bitcoin-prijs: analist wijst naar bodem van 16 maanden op $ 28k- $ 32k

De malaise van Bitcoin zette maandag voort, waarbij de vlaggenschip-cryptocurrency een intraday van meer dan 10% onderging om te dalen tot $ 30.527. Het bloeden van de cryptomarkten volgde op de daling van vorige week, die weer volgde op de verliezen van Wall Street in de nasleep van een renteverhoging van 50 basispunten door de Amerikaanse Federal Reserve.

Dit, samen met de kwantitatieve verkrapping van de Fed, heeft de tegenwind voor de bredere markt vergroot.

Maandag merkte de on-chain dataprovider Glassnode op, dat de dip van Bitcoin naar dieptepunten van $ 33K ging en de hoeveelheid onrendabele BTC-levering naar 60% had geduwd.

Dit is nadat nog eens 10% in de negatieve zone viel met de laatste sell-off. Glassnode zegt dat er potentieel is voor meer pijn als de huidige bearmarkt een route volgt die vergelijkbaar is met de historische bearmarkten van 2015 en 2018.

BTC aan de onderkant in een periode van 16 maanden

Ondanks de negatieve vooruitzichten en recente ellende, gelooft Marcus Sotiriou, een analist bij het digitale activaplatform GlobalBlock, dat er een opleving komende is.

In een commentaar op zijn bullish standpunt in een notitie die maandag werd gedeeld voordat BTC daalde tot een dieptepunt van $ 30,5k, merkte de analist op:

Technisch gezien is de structuur van Bitcoin bearish, aangezien de laagste en laagste punten aanhouden, maar Bitcoin nadert nu de onderkant van het bereik van 16 maanden. De regio in de buurt van het laagste punt, van $ 28-32k, zou een goede regio kunnen zijn om toe te voegen aan langetermijnposities vanuit een risico-opbrengstperspectief .

Toename in HODLers suggereert mogelijk bounce

Een ander positief signaal zijn on-chain-statistieken die verband houden met het aanhoudende optimisme onder BTC-houders op de lange termijn. In zijn visie op HODLer-activiteit voegde Sotiriou eraan toe, dat Bitcoin het afgelopen jaar niet bewogen is, zijn hoogste punt ooit heeft bereikt.

Elke keer dat zich eerder een macrobodem in de markt heeft gevormd, wanneer dit is gebeurd, heeft dit een bodem in de cryptomarkt gemarkeerd’, meende hij.

Volgens hem is de stijging van het percentage BTC dat een jaar inactief is geweest een positief signaal dat het de kortetermijnhouders zijn die verkopen terwijl de lange termijn stabiel blijft.

Bitcoin handelde rond de $ 31.257, een daling van ongeveer 9,2% in de afgelopen 24 uur. Volgens gegevens van CoinGecko is BTC/USD met meer dan 54% gedaald sinds het hoogste punt ooit van $69k afgelopen november werd bereikt.

Het bericht Bitcoin-prijs: analist wijst naar bodem van 16 maanden op $ 28k- $ 32k verscheen eerst op Invezz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*