Crypto-Prijzen.nl

Bitcoin passeert weerstandsniveaus, bullish trend zet door

Bitcoin passeert weerstandsniveaus, bullish trend zet door

De technische voorkeur van Bitcoin (BTC/USD) werd bullish toen de prijs de belangrijkste weerstandsniveaus passeerde, rapporteren analisten. De beklimming van de koning van crypto gaat vandaag door. Op woensdag sprong de cryptocurrency boven $ 55.000, waardoor de neerwaartse trendlijn werd verbroken die de hoogtepunten van september nabij $ 52.000 en het hoogste punt van april van $ 64.801 met elkaar verbond.

Horizontale weerstand verandert in steun

Kopers veranderden de horizontale weerstand in steun van $ 53.000, nadat ze eerder die dag de substantiële barrière van $ 51.109 hadden overwonnen. Dat niveau markeerde de 61,8% Fibonacci retracement, een wijdverbreid fenomeen dat dateert uit september.

Analysists met onderzoeksbureau Delphi Digital schreef:

BTC/USD technici gingen naar het bullish gebied nadat ze boven een belangrijke trendlijn waren gebroken. De zet werd gekatalyseerd door aanzienlijke spotaankopen op de Noord-Amerikaanse opening. (woensdag 6 oktober) begon er moedeloos uit te zien, waarbij BTC een belangrijke trendlijn leek te hebben afgewezen en andere crypto activa kelderden. Maar richting de Noord-Amerikaanse opening zorgde BTC voor een sterke ommekeer en trok daarmee de rest van de markt omhoog. In ander nieuws zijn hondenmunten weer helemaal in. De prijs van SHIBA INU (SHIB/USD) is de afgelopen 24 uur met meer dan 80% gestegen en andere hondenmunten hebben dit voorbeeld gevolgd. De laatste keer dat hondenmunten pompten, was het een teken van belachelijk schuim en viel samen met de april/mei top.

Bullish trend ondersteund door walvisaccumulatie

De uitbraak van Bitcoin geeft hoop op het bereiken van de hoogtepunten van bijna $ 60.000 die in mei werden geregistreerd, omdat de recente trend niet alleen wordt ondersteund door walvisaccumulatie, maar ook door een toename van de handelsvolumes. Walvissen zijn investeerders die veel Bitcoin hebben. Delphi meldt dat sinds 28 september het cumulatieve spothandelsvolume op Coinbase, FTX, Binance en andere topbeurzen bijna is verdubbeld tot $ 45 miljard per dag.

Walvissen begonnen de rally in september

Datatrackingbedrijf Santiment meldt dat walvishandelaren de huidige trend hebben bepaald door eind september munten te verzamelen. Op 25 september verzamelden beleggers die tussen de 100 en 10.000 Bitcoin hadden nog eens 70.000, een dagelijks record sinds juli 2019.

Tot nu toe is de winst van Bitcoin voor de week ongeveer 13,4%. Dit komt bijna overeen met de groei van ongeveer 15% in de laatste week van april.

The post Bitcoin passeert weerstandsniveaus, bullish trend zet door appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*