Crypto-Prijzen.nl

Bitcoin.org onderging een enorme DDoS-aanval zegt de eigenaar

Bitcoin.org onderging een enorme DDoS-aanval zegt de eigenaar

Bitcoin.org, een website die de ontwikkeling van Bitcoin wil ondersteunen door een kopie van de open-sourcecode van de blockchain te hosten, heeft te maken gehad met een aanzienlijke DDoS-aanval (Distributed Denial of Service). De eigenaar van de website, die het pseudoniem Cobra draagt, onthulde dit nieuws eerder vandaag via een tweet en zei dat de hackers achter deze aanval losgeld eisten in Bitcoin (BTC/USD). De hoeveelheid BTC die de aanvallers eisen, blijft echter onbekend.

Hij voegde eraan toe dat hij er nooit aan heeft gedacht om Cloudflare te gebruiken, maar deze aanval helpt hem te begrijpen waarom andere mensen dat wel doen. Volgens hem was het in het verleden makkelijk om te gaan met DDoS-aanvallen. De tijden zijn echter veranderd en kwaadwillende personen kunnen u naar believen afsluiten, waardoor u hulpeloos blijft totdat ze besluiten u met rust te laten.

Dit nieuws komt terwijl Cobra en Bitcoin.org problemen blijven ondervinden. Zo verloor Cobra een zaak wegens inbreuk op het auteursrecht aan Craig Wright in het Londense High Court door middel van een verstekvonnis. Cobra legde uit waarom hij niet in de rechtszaal verscheen en zei dat hij zijn identiteit niet wilde prijsgeven, alleen om zich te verdedigen tegen onzin.

DDoS-aanvallen blijven in de crypto ruimte rondspoken

Hoewel de aanval op Bitcoin.org misschien ongebruikelijk lijkt, aangezien de website geen informatie bevat over BTC-gebruikers of fondsen, is dit niet de eerste keer dat de website een DDoS-aanval heeft ondergaan. In december vorig jaar, leed Bitcoin.com onder een soortgelijke aanval die het ontoegankelijk maakte voor een paar uur.

Volgens Cobra komen deze aanvallen vaak voor wanneer BTC dicht bij zijn hoogste punt ooit (ATH) handelt. Deze theorie past echter niet in het plaatje, omdat BTC momenteel van eigenaar verandert voor $ 34.100,22 (£ 24.631,44). Dit cijfer duidt op een daling van 47,35% ten opzichte van de ATH van $64,863,10 (£46,852,24).

Afgezien van Bitcoin.org hebben hackers DDoS-aanvallen gebruikt op toonaangevende cryptobeurzen, zoals Binance, Bitfinex, OKEx, Huobi en zelfs het inmiddels ter ziele gegane BTC-e. De beurzen hadden verschillende redenen die hackers ertoe hadden kunnen brengen om ze met DDoS-aanvallen aan te vallen. Changpeng Zhao, CEO van Binance, zei bijvoorbeeld dat de rivalen van de beurs de aanval hadden georkestreerd om zijn reputatie te schaden. Een woordvoerder van OKEx wees erop dat de hack probeerde het normale verkeer op de server van zijn beurs te verstoren door deze te overspoelen met internetverkeer.

The post Bitcoin.org onderging een enorme DDoS-aanval zegt de eigenaar appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*