Crypto-Prijzen.nl

Bitcoin onaangetast door beurscrash in Hong Kong

Bitcoin onaangetast door beurscrash in Hong Kong

Vandaag beleefde de aandelenmarkt van Hongkong de slechtste dag in bijna 15 jaar. De Hang Seng China Enterprises Index (HSCEI) verloor gisteren 7% en heeft tot dusver vandaag nog eens 4% verloren. Het is een index van in Hong Kong genoteerde bedrijven op het Chinese vasteland.

HSCEI verloor 16% in de afgelopen 5 dagen

Over het algemeen heeft de HSCEI de afgelopen 5 dagen 16% verloren. Hang Seng is in het algemeen met 11% gedaald, meldde CoinDesk. Volgens Bloomberg staat de Hang Seng Volatility Index nu boven de 40. Hij wordt gebruikt om de volatiliteit op de Hongkongse aandelenmarkt te meten.

De laatste keer dat de index boven de 40 ging, was in maart 2020, toen de wereldwijde markten werden getroffen door de uitbraak van COVID-19.

De prijs van Bitcoin (BTC/USD) werd relatief niet beïnvloed door de marktvolatiliteit en bleef de afgelopen week vrijwel stabiel. Op het moment van schrijven toonden CoinMarketCap gegevens aan dat Bitcoin de afgelopen 24 uur op $ 38.612 werd verhandeld, een daling van 1,61%.

Sommige beleggers adviseren voorzichtigheid, hoewel de marktdaling van Hongkong niet macro-gedreven is, maar regelgevend. Bizantine Capital CIO Andrew Bakst sprak de mening uit dat de fragiele wereldeconomie uiteindelijk sterker terug zal komen in een interview met CoinDesk:

De nooit eerder vertoonde welvaartskloven binnen de landen, samen met de nooit eerder vertoonde hoge staatsschulden en de nooit eerder vertoonde interlandelijke connectiviteit hebben geleid tot een uiterst kwetsbare wereldeconomie. Alle drie de factoren zijn inflatoir en schaden soevereine aandelen.

Hoewel er geen correlatie is tussen crypto en de marktvolatiliteit van Hong Kong, gelooft Bakst dat Ethereum (ETH/USD) de wereld zou kunnen binden terwijl het zich herbouwt als de wereldmarkt om welke reden dan ook wordt neergehaald.

Regelgevingsontwikkelingen kwetsen de markt

Volgens Flora Li, directeur van het Huobi Research Institute, zorgden toezichthouders voor het grootste deel van de marktvolatiliteit. De crash houdt geen verband met bredere macro-economische factoren, en daarom heeft het geen invloed gehad op de cryptomarkt. Ze schreef in een e-mail:

Afgelopen vrijdag heeft de SEC een lijst met risico’s van schrapping bekendgemaakt, waaronder vijf in de VS genoteerde Chinese bedrijven, waardoor beleggers zich zorgen maakten over de schrapping van Chinese aandelen, dus Chinese en Amerikaanse investeerders hebben verkocht.

Ze voegde eraan toe dat investeerders in Hong Kong ook verkopen vanwege de banden met de Chinese markt.

Het bericht Bitcoin onaangetast door beurscrash in Hong Kong verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*