Crypto-Prijzen.nl

Bitcoin nadert $60K met de toename van netwerkadoptie

Bitcoin nadert $60K met de toename van netwerkadoptie

Bitcoin (BTC/USD) blijft stijgen naarmate de blockchain activiteit toeneemt; tekenen zijn dat de technische indicator voor de lange termijn op het punt staat bullish te worden. De waarde van de crypto deze maand alleen al met 30% steeg, terwijl de activiteit van netwerkgebruikers met 19% is gestegen tot 284.179, volgens gegevens van Glassnode.

Dit wordt gemeten door het zevendaagse gemiddelde van het aantal actieve entiteiten of, zoals gedefinieerd door Glassnode, een “cluster van adressen beheerd door dezelfde netwerkentiteit.”

Analisten zijn van mening dat een stijging van de prijs en netwerkacceptatie de Bitcoin uptrend zal bevestigen. Glassnode kondigde aan:

Meer actieve marktdeelnemers zijn historisch gecorreleerd met een groeiende interesse in het actief tijdens bullmarkten in een vroeg stadium.

De statistiek omvat individuen, bewaarders en bedrijven zoals beurzen. Het aantal actieve entiteiten bevindt zich op een piek van vijf maanden. Het is vergelijkbaar met wat eind vorig jaar werd waargenomen, toen de bull run van Bitcoin begon.

Netwerkadoptie is gestegen parallel aan institutionele participatie. Dit wordt bewezen door de groei van de mediane omvang van on-chain transacties sinds vorige maand – van 0,6 BTC naar 1,3 BTC. Glassnode zei:

Een grotere typische transactieomvang is niet synoniem met prijsstijging, maar duidt op grotere en zelfs institutionele kapitaalstromen die in de keten aanwezig zijn.

De technische vooruitzichten lijken synchroon te lopen met on-chain-gegevens die een bull run betekenen. Het voortschrijdend gemiddelde over 100 en 200 dagen voorspelt een bull cross tegen het einde van de week. Het is de eerste in 16 maanden.

Wat is een bull cross?

Wanneer een bepaald voortschrijdend gemiddelde een ander gemiddelde overtreft, dat een groter volume aan historische gegevens volgt, spreken we van een ‘bull cross’. De verwachte bull cross wordt grotendeels beschouwd als indicatief voor een bull markt op lange termijn, die binnenkort een sterkere grafiekgestuurde koopdruk zou kunnen veroorzaken. Na het bullish signaal in de zomer van 2020 waren we getuige van een indrukwekkende bull run – van $ 8.300 naar $ 64.801 – in slechts 10 maanden.

Vertrouw niet te veel op kruisende voortschrijdend gemiddelde

Of ze nu bullish of bearish zijn, deze cross-overs zijn niet altijd betrouwbaar. Deze indicatoren zijn niet actueel en kunnen handelaren daardoor misleiden.

The post Bitcoin nadert $60K met de toename van netwerkadoptie appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*