Crypto-Prijzen.nl

Bitcoin mining startup Blockmetrix haalt $ 25 miljoen binnen van BankProv en CrossTower

Bitcoin mining startup Blockmetrix haalt $ 25 miljoen binnen van BankProv en CrossTower

Blockmetrix, een in de VS gevestigde Bitcoin mining startup, heeft een enorme groei doorgemaakt sinds de lancering in 2021. Het heeft een schuldfaciliteit van $ 25 miljoen veiliggesteld, om haar activiteiten uit te breiden via de aankoop van extra mining rigs.

De financiering omvat een nieuwe aanvulling van $ 20 miljoen op een initiële deal van $ 5 miljoen. Waarover ze zijn overeengekomen met hun partners: de cryptovriendelijke commerciële bank BankProv en crypto- en digitale activa exchange CrossTower.

Blockmetrix wil zijn activiteiten opschalen

BankProv is een dochteronderneming van Provident Bancorp Inc. (NASDAQ: PVBC) en biedt unieke financieringsoplossingen gericht op Bitcoin mining en andere crypto bedrijven. De schuldkapitaal oplossingen van de bank vergemakkelijken de toegang tot traditionele vormen van kapitaal, waardoor ze hun activiteiten kunnen opschalen.

CrossTower helpt daarentegen startups en individuen te helpen om te starten met minen en uit te breiden. Het bedrijf voorziet hierin met behulp van een reeks geavanceerde oplossingen, die risico’s helpen verminderen.

De samenwerking met deze twee partners, zal Blockmetrix helpen op te schalen en “tastbare resultaten” opleveren voor zijn investeerders, zei CEO Nevin Bannister.

We zijn verheugd dat de leiders in crypto-mining- eningen en cryptocurrency exchanges zich bij ons voegen om onze missie voort te zetten. Met als doel om onze asset-lite activiteiten snel op te schalen en onze investeerders tijdig tastbare resultaten te bieden.”

In maart van dit jaar kondigde Blockmetrix een Series B aandelenronde van $ 43 miljoen aan. Bovenop de $ 7 miljoen die in Series A hadden opgehaald, voor een totaal van $ 50 miljoen aan durfkapitaal.

De startup zei dat het de Series A-fondsen gebruikte om meer dan 1000 rigs te kopen en in te zetten. Het gaf ook aan dat het 5.000 of meer zou willen veiligstellen met behulp van de $ 43 miljoen die door investeerders werd opgehaald.

Volgens de startup is het doel om de hashrate tegen het einde van 2022 te verhogen. Van ongeveer 0,32 exahashes per seconde (EH/s) naar meer dan 1 EH/s.

Het bericht Bitcoin mining startup Blockmetrix haalt $ 25 miljoen binnen van BankProv en CrossTower verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*