Crypto-Prijzen.nl

Bitcoin miners stoppen nu hash rate laagste niveau van 5 maanden bereikt

Bitcoin miners stoppen nu hash rate laagste niveau van 5 maanden bereikt

De hash-snelheid van Bitcoin is de hoeveelheid rekenkracht die door miners aan het netwerk wordt bijgedragen. Door complexe wiskundige puzzels op te lossen, helpen geavanceerde computers over de hele wereld het netwerk van de digitale valuta in stand te houden. Door dit proces kan Bitcoin zelfvoorzienend zijn en draaien zonder dat een gecentraliseerde partij er toezicht op houdt

Hoe hoger de hash-snelheid, hoe groter de beveiliging van het netwerk en de weerstand tegen aanvallen. Het is daarom een belangrijke statistiek en kan worden gebruikt als een maatstaf om de gezondheid van Bitcoin te beoordelen.

Mining hash rate daalt tot 5 maanden laag

De hash-snelheid van mining is gedaald sinds de crash van mei/juni die de markt heeft gedecimeerd. Na gestaag te zijn gestegen van de laatste grote crash in mei 2021, heeft de kernsmelting die volgde op de besmetting als gevolg van de ineenstorting van Terra in mei de trend abrupt omgedraaid, waarbij de hash-snelheid daalde in lijn met de prijs van Bitcoin.

Als we inzoomen op het tijdsbestek van 2022, zien we hieronder de daling van de hash-snelheid sinds mei.

Als gevolg hiervan is de moeilijkheidsgraad van Bitcoin-mining gedaald tot het niveau dat voor het laatst in maart werd gezien, wat een dieptepunt van 4 maanden betekent.

Stijgende energiekosten voeren druk op voor miners

Met het geopolitieke klimaat dat de krantenkoppen drijft als gevolg van de stijging van de gasprijzen, stijgen ook de kosten voor elektriciteit. Alleen al in Europa, bedroeg de European Power Benchmark gemiddeld 201 €/MWh in het eerste kwartaal van 2022 – dat is een stijging van 281% in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2021.

Sommige landen waren nog erger. Spanje en Portugal stegen met 411%, terwijl de prijzen in Frankrijk met 336% stegen en de Italiaanse prijzen de hoogste waren in de hele EU met € 249 per MWh, een stijging van 318% ten opzichte van een jaar eerder.

Het is deze combinatie van stijgende operationele kosten en dalende prijs in Bitcoin die miners pijn doet, waardoor velen hun winkel sluiten en de hash-snelheid en mining-moeilijkheid van het netwerk verlagen.

bronnen

https://app.intotheblock.com/coin/BTC/deep-dive?group=mining&chart=hashRate

https://ec.europa.eu/info/sites/default/files/energy_climate_change_environment/quarterly_report_on_european_electricity_markets_q1_2022.pdf

https://ec.europa.eu/info/news/high-volatility-and-geopolitical-tensions-impact-electricity-and-gas-market-developments-q1-2022-2022-jul-08_nl

Het bericht Bitcoin miners stoppen nu hash rate laagste niveau van 5 maanden bereikt verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*