Crypto-Prijzen.nl

Bitcoin mijnwerkers sluiten af om het elektriciteitsnet van Texas te helpen stabiliseren

Bitcoin mijnwerkers sluiten af om het elektriciteitsnet van Texas te helpen stabiliseren

Terwijl een enorme winterstorm Texas treft, zijn Bitcoin (BTC/USD) mijnbouwbedrijven in de staat begonnen met het stopzetten van hun activiteiten om de druk op het zwaar onder druk staande elektriciteitsnet van de staat te verlichten. Een rapport onthulde dit nieuws eerder vandaag en merkte op dat de cryptominingbedrijven deze maatregelen nemen om te voorkomen dat de ramp van afgelopen februari zich herhaalt.

Naar verluidt veroorzaakte een diepvriezer stroomstoringen waardoor 10 miljoen Texanen op dat moment zonder elektriciteit zaten. De diepe bevriezing resulteerde ook in een ineenstorting van meerdere systemen waarbij honderden mensen omkwamen, na een storing die enkele dagen duurde. Door operaties uit te schakelen, hopen cryptobedrijven de stroom die ze gebruiken af te leiden naar huishoudens en bedrijven in de staat.

Onder de bedrijven die hebben besloten hun activiteiten te onderbreken, is Riot Blockchain, een van de grootste beursgenoteerde cryptominingbedrijven in Amerika. Volgens het rapport is het bedrijf op 1 februari begonnen met het afsluiten van de stroomvoorziening naar zijn Rockdale mijnbouwbedrijf, een proces dat gefaseerd verloopt.

Trystine Payfer, communicatiedirecteur van Riot Blockchain, deelt de vooruitgang van het bedrijf bij het verminderen van de hoeveelheid energie die het aan zijn mijnbouwbedrijven levert:

Naarmate de storm vorderde, zijn we ons energieverbruik met 98%-99% blijven verlagen. Dus momenteel gebruiken we slechts 1%-2% van het vermogen.

Payfer voegde eraan toe dat het bedrijf van plan is zijn stroomverbruik te blijven beheren totdat het elektriciteitsnet van de Electric Reliability Council of Texas (ERCOT) weer stabiel is.

Vechten voor een nobel doel

In de voetsporen van Riot hebben andere crypto mijnbedrijven in heel Texas bezuinigd op de hoeveelheid elektriciteit die ze naar hun mijnbouwbedrijven leiden.

Sprekend over de opoffering die de bedrijven maken, heeft Nathan Nichols, de CEO van Rhodium Enterprises, een volledig geïntegreerde Bitcoin mijnwerker met behulp van vloeistofgekoelde infrastructuur, getweet,

Bitcoin mijnwerkers uit Texas verminderen hun verbruik vanaf VANDAAG om overtollige energiereserves voor #WinterStormLandon te helpen leveren. We zijn er trots op om het netwerk te helpen stabiliseren en onze mede-Texanen warm te houden.

Hoewel niet elke mijnwerker bereid is hun energie-intensieve mijnbouwinstallaties uit te schakelen, hebben sommigen gezegd dat ze in realtime zullen reageren, afhankelijk van de behoeften van het net. Dit is echter mogelijk niet het geval. Om een situatie zoals in februari 2021 te voorkomen, heeft ERCOT naar verluidt vraagresponsprogramma’s opgesteld, die grote industriële gebruikers zullen betalen om de stroom uit te schakelen.

Volgens Fred Thiel, de CEO van Marathon Digital, een andere grote speler in de Amerikaanse mijnbouw, verwacht ERCOT in de winter dezelfde soort netbelasting als in de zomer. Daartoe gelooft hij dat de entiteit op vrijdag of zaterdag enkele mijnwerkers zal inperken.

La notizia Bitcoin mijnwerkers sluiten af om het elektriciteitsnet van Texas te helpen stabiliseren era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*