Crypto-Prijzen.nl

Bitcoin mijnbouw in Iran hervat na een verbod van drie maanden

Bitcoin mijnbouw in Iran hervat na een verbod van drie maanden

De Iraanse regering heeft vergunde cryptominingbedrijven groen licht gegeven om hun activiteiten voort te zetten na een verbod van drie maanden dat is opgelegd door voormalig president Hassan Rouhani.

Een rapport onthulde dit nieuws eerder vandaag en merkte op dat deze veranderingen kwamen nadat de zomerhitte was afgenomen en Ebrahim Raisi het presidentiële kantoor op 3 augustus betrad. Naar verluidt heeft Rouhani het illegaal gemaakt om crypto te minen op 26 mei 2021, na een periode van stroomuitval.

Volgens het rapport schreef Rouhani de stroomonderbrekingen toe aan de zomerse hitte, die op sommige dagen recordtemperaturen tot 49 graden Celsius opleverde. Destijds zei Rouhani dat cryptomining dagelijks meer dan 2GW aan stroom verbruikt en dat 85% van de mijnbouwactiviteiten in het land zonder vergunning werkten.

Terwijl het tijdelijke verbod op mijnbouw de spanning op het elektriciteitsnet van het land probeerde te minimaliseren, gingen sommige Iraniërs door met illegaal mijnen. Als gevolg hiervan namen de autoriteiten in juni 7.000 mijnbouwplatforms in beslag. Ali Sahraee, de directeur van Teheran’s Stock Exchange (TSE), trad ook af, toen de autoriteiten ontdekten dat er BTC mijnbouwplatforms aanwezig waren in het TSE gebouw.

Statistieken geven aan dat Iran verantwoordelijk is voor 4,5% tot 7% van de wereldwijde output van cryptomining. Iran haalt jaarlijks ongeveer $ 1 miljard (£ 0,74 miljard) aan inkomsten en het land heeft naar verluidt mijnbouw gebruikt als een manier om Amerikaanse sancties te omzeilen.

Terwijl de centrale bank van Iran de handel in in het buitenland gedolven cryptocurrencies verbiedt, zijn digitale valuta op grote schaal beschikbaar op de zwarte markt.

Crypto enthousiastelingen moeten oppassen dat ze geen sancties overtreden

Het is echter mogelijk dat deze optie niet langer beschikbaar is, aangezien de Amerikaanse overheid de controle op crypto steeds intensiever maakt. Nu de VS zijn burgers verbiedt transacties te doen met gesanctioneerde bedrijven en landen, moeten beurzen en handelaren op hun hoede zijn om sancties niet te schenden, een overtreding die tot handhavingsacties zou kunnen leiden.

Volgens Tom Robinson, de Chief Scientist en mede-oprichter van Elliptic, een blockchain analyse bedrijf,

Iedereen die een cryptotransactie aangaat, loopt het risico sancties te overtreden.

Hij voegde eraan toe dat als Iran 4,5% van alle BTC ontgint, er een kans van 4,5% is dat bij elke Bitcoin transactie (BTC/USD) een afzender transactiekosten moet betalen aan een mijnwerker in het land.

Dit nieuws komt nadat het Bureau van de US Treasury’s of Foreign Assets Control (OFAC) zich richtte op BitPay met een boete van $ 507,375.00 (£ 375,921.75) voor het negeren van sancties tegen landen als Iran en Cuba.

OFAC merkte op dat het tussen 2013 en 2018 2.102 gevallen ontdekte waarin de beurs burgers in gesanctioneerde landen in staat stelde transacties op zijn platform te voltooien.

The post Bitcoin mijnbouw in Iran hervat na een verbod van drie maanden appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*