Crypto-Prijzen.nl

Bitcoin mijnbouw herstelt volledig van Chinees verbod

Bitcoin mijnbouw herstelt volledig van Chinees verbod

China kondigde eerder dit jaar een verbod op cryptocurrencies aan, wat een grote verstoring veroorzaakte van Bitcoin mijnactiviteiten. Mijnbouwbedrijven in China werden gedwongen te sluiten, wat hen ertoe bracht overzeese locaties te zoeken om nieuwe mijnbouwfaciliteiten te vestigen.

Momenteel is Bitcoin mining volledig hersteld van het Chinese cryptoverbod, zoals blijkt uit de mining hashrate die nu op een recordhoogte staat.

Bitcoin mining herstelt volledig

Nadat China eerder dit jaar Bitcoin mijnactiviteiten verbood, ging 50% van de mijnwerkers in de wereld offline. Vóór dit verbod was China verantwoordelijk voor de grootste hashrate voor Bitcoin mijnbouw. De hashrate is een terminologie die wordt gebruikt om de totale hoeveelheid rekenkracht van alle miners in het Bitcoin netwerk te beschrijven.

Uit gegevens van Blockchain.com blijkt dat het Bitcoin netwerk volledig is hersteld van de verliezen die in mei zijn gemaakt na het Chinese verbod. De mining hashrate is de afgelopen vijf maanden met ongeveer 113% gestegen.

Een van de overzeese locaties waar de meeste mijnwerkers de voorkeur aan geven, is de VS. De VS zijn nu goed voor de grootste mijnbouwhashrate en hebben enkele van de grootste mijnbouwbedrijven aangetrokken.

Een van de grootste Bitcoin mijnfaciliteiten in de VS is Foundry. Na het Chinese verbod migreerde het bedrijf voor meer dan 400 miljoen dollar aan mijnbouwapparatuur naar Noord-Amerika. Volgens een directeur van het bedrijf, Kevin Zhang,

Bitcoin weerstond een nationale aanval van China die mijnbouw verbood, en het netwerk haalde zijn schouders op.

Nadat Bitcoin mining door China een harde klap was toegebracht, voorspelde geen enkele analist dat het netwerk tegen het einde van het jaar volledig zou zijn hersteld. Volgens Marshall Long, hoofd architectuur bij Rhodium Enterprises, was het volledige herstel van Bitcoin mijnbouw een verrassing.

“Ik dacht dat we hier ergens eind januari, begin februari zouden zijn”, verklaarde hij. Sommige analisten hadden zelfs voorspeld dat een herstel in Bitcoin mining meer dan een jaar zou duren.

China verbod heeft nieuwe mijnbouw hubs gecreëerd

Zoals eerder vermeld, is de VS een van de grootste Bitcoin mijnlocaties wereldwijd geworden met betrekking tot de mijnhashrate. Vóór het Chinese hardhandig optreden waren de VS goed voor ongeveer 16,8% van de Bitcoin mining hashrate. Dit is sindsdien gestegen tot ongeveer 35,4%.

De VS heeft veel mijnwerkers aangetrokken vanwege de toegang van het land tot hernieuwbare energiebronnen zoals zonne- en windenergie. Texas heeft een overvloed aan hernieuwbare energie, waardoor het de leidende Amerikaanse staat is op het gebied van Bitcoin mijnbouw.

Het andere land dat ook als een van de beste Bitcoin mijnhubs wordt beschouwd, is Kazachstan. Het land is momenteel de op één na grootste Bitcoin mijnhub met een mijnhashrate van ongeveer 18,1%. Dit is een enorme stijging ten opzichte van de 8,8% mining hashrate van juni.

The post Bitcoin mijnbouw herstelt volledig van Chinees verbod appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*