Crypto-Prijzen.nl

Bitcoin instroom op beurzen op het laagste punt in een jaar

Bitcoin instroom op beurzen op het laagste punt in een jaar

Bitcoin (BTC/USD) saldi op beurzen staan op het laagste punt in een jaar met slechts 2,5 miljoen op de platforms. Coinbase heeft de grootste uitstroom en Binance is de enige beurs die instroom van geld registreert in plaats van uitstroom, meldde analyseservice Glassnode. In mei was er een saldo van 2,5 miljoen toen de prijs van Bitcoin $ 62.000 bereikte.

Oorzaken van uitstroom

Bitcoin en altcoin prijsacties zijn de belangrijkste factor die verantwoordelijk is voor de trend. De meest recente marktconsolidatie zorgde ervoor dat houders geld herverdeelden in plaats van een grote toename van de instroom van valuta. Omdat oude adressen de meeste winst van investeerders weghaalden, zijn hun handen “jonger” geworden. Gemiddeld was de winst maar liefst 250-300% winst.

Bitcoin hashrate blijft stijgen

Glassnode meldde dat de Bitcoin hashrate geleidelijk toeneemt van een dieptepunt in juli naarmate mijnwerkers verhuizen uit China en aan het werk gaan. Dit betekent ook dat mijnwerkers verkopen. De service merkt op dat er niet veel concurrentie is tussen mijnwerkers tegen de achtergrond van wereldwijde productiebeperkingen bij de productie van ASIC chips. Glassnode voegt toe:

“Als gevolg hiervan is de USD omzet per hash van de miner nu gestegen tot het niveau van juli 2019 van $ 380k per Exahash, waardoor operationele miners op historische basis uitzonderlijk winstgevend zijn.”

Mijnwerkers hebben in totaal 2.900 BTC uitgegeven ter waarde van $ 145 miljoen, terwijl Bitcoin de afgelopen week meer dan $ 50.000 is gepasseerd. Aangezien de meeste fondsen noch de volumes die ze kopen of verkopen, noch de daadwerkelijke deals bekendmaken, is de rol van institutionele beleggers niet erg duidelijk. Andere oorzaken van uitstroom zijn onder meer de acceptatie van Bitcoin door El Salvador als wettig betaalmiddel. De overheid heeft onlangs 400 BTC gekocht. Om de progressieve beslissing en visie van de president te ondersteunen, moedigden een aantal social media influencers zelfs volgers aan om BTC te kopen.

Meer mensen kiezen voor de koning van crypto als afdekkings- of investeringsinstrument, afgezien van investeerders die geen winst verkopen of nemen. Vorige week werd de markt voor digitale activa gekenmerkt door een grote instroom, waarbij maar liefst $ 100 miljoen in de sector werd geïnvesteerd. De instroom bedroeg drie weken op rij $ 140 miljoen. Op dit moment neemt de altcoin markt een record marktaandeel van 35%.

The post Bitcoin instroom op beurzen op het laagste punt in een jaar appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*