Crypto-Prijzen.nl

Bitcoin, Dogecoin, Ethereum en Polkadot vallen; Axie en MANA schieten omhoog

Bitcoin, Dogecoin, Ethereum en Polkadot vallen; Axie en MANA schieten omhoog

“Bitcoin ( BTC/USD ), Ethereum ( ETH/USD ), Dogecoin (DOGE/USD) tanken terwijl investeerders dekking zoeken”, schreef Fortune Magazine. De kop leidde al snel tot tientallen imitaties in de media over de hele wereld. Het was voor sommigen behoorlijk ontmoedigend: in de afgelopen 24 uur daalde Bitcoin met bijna 7%. Ethereum deed het veel beter dan Bitcoin, maar het presteerde ook beter in de tegenovergestelde richting en daalde met 9,91%. Dogecoin en XRP (XRP/USD) daalden vandaag met meer dan 7%, en Polkadot (DOT/USD) en Uniswap (UNI/USD) – met meer dan 11%.

Goed nieuws voor Axie en MANA

Sommige tokens profiteren van deze ongunstige ontwikkelingen. Axie (AXS), waarop het spel Axie Infinity is gebaseerd, is de afgelopen vijf dagen met 66% gestegen, nadat het op indrukwekkende wijze heeft geprofiteerd van de NFT-economie. De digitale marktplaats voor de game is gebaseerd op Ethereum. Sinds 22 juni is de prijs van Axie bijna verviervoudigd tot een marktwaarde van $638 miljoen.

Kopers zoeken elders terwijl de grote namen blijven dalen. Een ander voorbeeld is het governance-token voor Decentraland (MANA/USD), een gedecentraliseerd, door gebruikers beheerd virtueel sociaal platform dat draait op de Ethereum blockchain. MANA is de afgelopen 24 uur met 23,55% gestegen. Dit wordt grotendeels toegeschreven aan het lawaai rond het eerste gedecentraliseerde virtuele muziekfestival, dat “TO THE MOON” wordt genoemd. Mana is de afgelopen week met 37,31% gestegen, met 26,97% ten opzichte van BTC en 25,59% ten opzichte van ETH. CryptoGround verwacht dat de prijs van MANA volgend jaar $1,2473 zal bereiken.

In een verklaring aan Forbes schreef Pankaj Balani, CEO van het cryptoplatform Delta Trade:

“Bitcoin blijft ongelijkmatig handelen en hoewel we de afgelopen dagen een opwaartse tendens hebben gezien, kan het wat werk vergen voordat BTC boven de $ 42.000 breekt.”

Reden voor optimisme ondanks verliezen

Cryptocurrency beurs Bybit heeft zijn optimisme uitgesproken over de bewegingen van BTC en ETH eeuwigdurende swaps op beurzen, wat suggereert dat speculanten bullish zijn. De langverwachte Ethereum ontwikkeling, die EIP 1559 introduceerde, ging op 24 juni live op het Ropsten testnet. De verwachte lanceringsdatum op het mainnet is 4 augustus. Deze ontwikkeling zal naar verwachting de transactiekosten van Ethereum veel voorspelbaarder en minder risicovol maken.

Op dinsdag merkte Goldman Sachs op dat het op dit moment leek alsof Ethereum “het beste werkelijke gebruikspotentieel” had van alle valuta’s, daarbij verwijzend naar zijn positie in termen van redelijke contractdoeleinden.

The post Bitcoin, Dogecoin, Ethereum en Polkadot vallen; Axie en MANA schieten omhoog appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*