Crypto-Prijzen.nl

Bitcoin daalt tot onder $32K, gegevens wijzen op verdere daling

Bitcoin daalt tot onder $32K, gegevens wijzen op verdere daling

Bitcoin zakte maandag onder de $32.000 en is gevaarlijk dicht bij het doorbreken van het niveau van $32,5k, te midden van een grote uitverkoop van cryptocurrencies en aandelen.

Nu de waarde van BTC/USD de afgelopen 24 uur met meer dan 7% is gedaald, staren de bulls naar de prijsniveaus van juli 2021, waarbij on-chain-gegevens wijzen op meer pijn.

BTC prijsdaling stuurt 10% van het aanbod naar de onrendabele zone

Omdat crypto naast aandelen wordt verkocht, is meer BTC verliesgevend. Volgens het on-chain analyseplatform Glassnode heeft de vluchtige dip naar prijzen onder $33k een extra 10% van het Bitcoin-aanbod in het rood geworpen.

Vorige week benadrukte Glassnode hoe een inzinking naar dieptepunten van $33k meer mensen, vooral kortetermijnbeleggers, ertoe zou brengen onrendabel te worden.

Bitcoin was toen rond de $38k, maar de dalingen van de afgelopen dagen lijken een grote groep van de kortetermijnhoudersgroep te hebben afgeschrikt, zelfs toen aandelen werden verkocht om te zien dat de bredere risico-on-markt naar meer pijn wees.

Bitcoin-bulls blijven deze week onder druk staan, nu de prijzen terugvallen naar $33,8k en de winstgevendheid van het netwerk met zo’n 10% daalt. Er is zwakte opgetreden in ETF-productstromen, krimp van het aanbod van stabiele munten en in de urgentie van beleggers om munten op beurzen te storten, grotendeels als reactie op neerwaartse volatiliteit”, schreef het bedrijf in zijn wekelijkse nieuwsbrief.

Meer pijn is waarschijnlijk

Bitcoin is nu meer dan 53% verwijderd van het hoogste punt ooit in november boven $69k. Volgens Glassnode zou er nog meer pijn kunnen zijn als de huidige daling wordt vergeleken met eerdere bearmarkten.

Ten eerste stuurde de malaise in juli 2021 BTC naar een prijsniveau dat 54,2% lager was dan zijn ATH. De bearmarkten die plaatsvonden in 2015, 2018 en maart 2020 waren nog pijnlijker, met capitulatie waarbij Bitcoin toen 77,2% en 85,5% verloor vanaf het hoogste punt ooit.

De winstgevendheid van het netwerk is gedaald tot ongeveer 60% met de laatste daling van de BTC-prijs die de vlaggenschip-cryptocurrency naar een ‘pijndrempel’ duwt die vergelijkbaar is met eerdere bearmarkten. De winstgevendheidsniveaus zijn ook vergelijkbaar met die in de bearmarkten van 2018 en 2019-20.

Er moet echter worden opgemerkt dat beide gevallen plaatsvonden vóór de definitieve capitulatie-uitspoelingsgebeurtenis“, voegden de analisten van het bedrijf toe in het rapport.

Cryptohandelaar en analist HornHairs gelooft dat er nog geen bodem is en dat meer pijn waarschijnlijk is.

Als we kijken naar de gemiddelde tijd van cyclushoogtepunten tot cyclusdieptepunten, evenals de gemiddelde tijdcyclusdieptepunten die optreden vóór de volgende halvering, zou september-november van dit jaar historisch gezien het meest vergelijkbaar zijn met eerdere cycli, in termen van tijdspanne, voor een bodem te vormen.”

Grafiek met historische prijsbewegingen voor BTC. Bron: HornHairs op Twitter.

Volgens Michael van de Poppe, een fulltime handelaar en crypto-analist, willen beleggers misschien de huidige prijsniveaus voor BTC in de gaten houden. Volgens hem zou het gebied kunnen zorgen voor een ‘bounce play’.

Bitcoin handelde maandagmiddag rond de $31.580, bijna 7,5% lager in de afgelopen 24 uur.

The post Bitcoin daalt tot onder $32K, gegevens wijzen op verdere daling appeared first on Cryptostart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*