Crypto-Prijzen.nl

Bitcoin Cash prijsvoorspelling na het vormen van een ‘death cross’

Bitcoin Cash prijsvoorspelling na het vormen van een ‘death cross’

De prijs van Bitcoin Cash (BCH) werd maandag weinig veranderd toen beleggers wachtten op de komende Amerikaanse inflatiegegevens. De munt wordt verhandeld op $487, wat 25% boven het laagste niveau in juni en 70% onder het hoogste niveau dit jaar is. BCH heeft een marktkapitalisatie van meer dan $ 9,4 miljard.

Amerikaanse inflatiecijfers vooruit

Cryptocurrencies zijn de afgelopen weken relatief gedempt. Dit komt mede doordat er geen groot nieuws en evenementen zijn geweest. Daarom zullen de komende Amerikaanse inflatiegegevens waarschijnlijk enkele gevolgen hebben voor de prijs van Bitcoin Cash en andere digitale valuta.

Inflatie is een belangrijk gegeven dat van invloed is op alle activa, zoals cryptocurrencies, aandelen, grondstoffen en valuta’s. Dit komt omdat inflatie een impact heeft op het monetaire beleid van de Federal Reserve. Hogere inflatie leidt meestal tot een agressieve toon en vice versa.

Door Reuters ondervraagde economen verwachten dat uit de gegevens blijkt dat de consumentenprijsindex (CPI) in juni met 4,9% op jaarbasis is gestegen, na een stijging met 5,0% in de voorgaande maand. Ze verwachten ook dat de kern-CPI in juni met 4,0% is gestegen.

Hoger dan verwachte inflatiecijfers zullen de kans vergroten dat het FOMC in de komende vergaderingen zal gaan praten over verkrapping. Aan de andere kant, als de inflatie begint te dalen, zal dit een signaal zijn dat de recente prijsstijging van voorbijgaande aard was, zoals de Fed heeft gezegd.

De inflatiegegevens van de VS komen een week nadat de Fed de laatste agressieve FOMC notulen heeft gepubliceerd. Uit de notulen bleek dat sommige leden van het FOMC voorstander waren van het afbouwen van de activa aankopen van de bank.

De prijs van Bitcoin Cash bevindt zich ook in een krap bereik, aangezien de rest van cryptocurrencies op een katalysator wachten. Bitcoin zou een katalysator kunnen zijn nu de prijs comfortabele steun heeft gevonden van $ 34.000.

Bitcoin Cash prijsvoorspelling

Bitcoin Cash price
Bitcoin Cash prijs grafiek

De dagelijkse grafiek laat zien dat de BCH prijs de afgelopen dagen richting heeft gevonden. Tegelijkertijd heeft het een death cross gevormd, wat gebeurt wanneer de voortschrijdende gemiddelden van 50 en 200 dagen een cross-over maken. De munt heeft ook een kop en schouders patroon gevormd, wat ook een bearish signaal is. Daarom is er een mogelijkheid dat de munt later deze week een bearish breakout zal hebben. Deze voorspelling wordt bevestigd als deze onder de belangrijke ondersteuning van $ 400 komt.

The post Bitcoin Cash prijsvoorspelling na het vormen van een ‘death cross’ appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*