Crypto-Prijzen.nl

Bitcoin Cash prijsvoorspelling na de agressieve Fed notulen

Bitcoin Cash prijsvoorspelling na de agressieve Fed notulen

De prijs van Bitcoin Cash (BCH/USD) zakte naar het laagste niveau in een maand na de waarschuwing van de Federal Reserve. Het wordt verhandeld tegen $ 396, wat ongeveer 75% onder het hoogste niveau in 2021 is.

Federal Reserve waarschuwing

Bitcoin Cash en andere cryptocurrencies worden meestal geclassificeerd als risicovolle activa. Deze activa doen het doorgaans goed in een periode van lage rentetarieven en blijven dan achter wanneer de verkrapping begint.

De afgelopen weken was de stemming in de markt een beetje chagrijnig nadat de Federal Reserve had laten doorschemeren dat ze zou gaan verkrappen. Tijdens de vergadering zei de bank dat het de omvang van de tapering zal verdubbelen en vervolgens QE in maart van dit jaar zal beëindigen.

De Bitcoin Cash en andere risicovolle activa zoals technologieaandelen in de Nasdaq 100 daalden woensdag scherp nadat de Fed haar notulen had gepubliceerd.

Uit de notulen bleek dat de bank gedwongen zal zijn haar verkrapping op te voeren om de inflatie te bestrijden. Recente gegevens toonden aan dat de totale consumentenprijsindex (CPI) steeg met 6,2%, terwijl de kern-CPI steeg tot 4,4%. Ze zeiden:

“Sommige deelnemers waren van mening dat een minder accommoderend toekomstig beleid waarschijnlijk gerechtvaardigd zou zijn en dat de commissie een sterk engagement zou moeten uiten om de verhoogde inflatiedruk aan te pakken.”

Ook andere cryptocurrencies daalden. Bitcoin daalde tot ongeveer $ 43.000, wat betekent dat het met meer dan 40% is gedaald ten opzichte van het hoogste niveau in november. Ethereum en andere altcoins daalden, waardoor de totale marktkapitalisatie van cryptocurrencies op ongeveer $ 2 biljoen kwam.

Historisch gezien hadden Bitcoin en Bitcoin Cash een sterke correlatie, wat betekent dat hun prijzen elkaar volgden. Telkens wanneer Bitcoin steeg, volgde Bitcoin Cash.

Onlangs is deze correlatie echter geëindigd. Hetzelfde geldt voor Ethereum en Ethereum Classic. Het is niet duidelijk waarom deze afwijking is ontstaan.

Bitcoin Cash prijsvoorspelling

De 1-dag grafiek laat zien dat de BCH prijs zich de afgelopen maanden in een sterke bearish trend bevindt. Onlangs slaagde de munt erin om onder de belangrijkste ondersteuning van $ 470 te komen, waar het in september moeite had om eronder te komen.

Het bewoog ook onder de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen, terwijl de Relatieve Sterkte Index (RSI) in een bearish trend zat.

Daarom zal de munt waarschijnlijk blijven dalen, aangezien bears zich richten op de belangrijkste ondersteuning op $ 350, het laagste niveau in december.

The post Bitcoin Cash prijsvoorspelling na de agressieve Fed notulen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*