Crypto-Prijzen.nl

Bitcoin (BTC) stijgt voorbij $27K bij door de Fed veroorzaakte volatiliteit

Bitcoin (BTC) stijgt voorbij $27K bij door de Fed veroorzaakte volatiliteit

Rocket Launches Into The Sky

Het rentebesluit van de Amerikaanse Fed van woensdag blijft het middelpunt van de belangstelling nu de financiële markten zich voorbereiden op een week vol macro-economische gebeurtenissen. Ondertussen is Bitcoin boven de $27.000 gestegen (voor het eerst sinds vorige maand), omdat analisten verwachten dat er een pauze zal plaatsvinden tijdens het rentebesluit van woensdag.

Altcoins sloten zich aan bij de opwaartse partij toen de totale crypto-marktkapitalisatie de afgelopen dag met 1,56% steeg tot $1,08 biljoen. Bitcoin veranderde van eigenaar voor $27.387, na een stijging van 3,08% in de afgelopen 24 uur.

Aankomend besluit van de Fed

De Amerikaanse Federal Reserve zal woensdag (20 september) haar rentebesluit bekendmaken. Hoewel de inflatie in augustus de verwachtingen overtrof, verwachten analisten dat de Fed de renteverhogingen deze week zal stopzetten. FeWatch, dat mogelijke rentewijzigingen door de centrale bank analyseert, toont een kans van 99% op een pauze.

Hoewel spelers renteverhogingen misschien hebben ingeprijsd, kunnen de hogere inflatiecijfers van vorige week het besluit van de Fed beïnvloeden. Dat zou de marktvolatiliteit de komende twee weken kunnen vergroten.

De Verenigde Staten streven naar een tariefbereik van 5,25% – 5,5%. In juni lieten de Fed-projecties zien dat de gemiddelde rente zou stijgen naar 5,625% in 2023. Sommige analisten zijn van mening dat het besluit van woensdag een havikachtige overslag zou zijn, aangezien de centrale bank nog een optie zou hebben om vóór het einde van het jaar te verhogen.

Hoewel FedWatch ervan uitgaat dat de Federal Reserve de rente ongewijzigd zal laten, zullen marktspelers de komende economische projecties van het FOMC en de daaropvolgende toespraak van Jerome Powell nauwlettend volgen. De volgende stap van de Bank of Japan is ook cruciaal.

De rentedruk zal waarschijnlijk in 2024 afnemen als de Fed mogelijk met bezuinigingen komt. In juni voorspelden ambtenaren een mediaanpercentage van 4,625% in het vierde kwartaal van volgend jaar. Risicoactiva en Bitcoin zullen floreren te midden van renteverlagingen.

The post Bitcoin (BTC) stijgt voorbij $27K bij door de Fed veroorzaakte volatiliteit appeared first on Invezz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*