Crypto-Prijzen.nl

Bitcoin breekt boven $47k terwijl bulls het cruciale niveau overschrijden

Bitcoin breekt boven $47k terwijl bulls het cruciale niveau overschrijden

De opmerkelijke rally van Bitcoin gaat door met prijzen die momenteel boven de $ 47.000 liggen, nadat het opwaartse momentum de bulls hielp boven de kritieke weerstandszone te breken op $ 46.000.

Het voordeel is dat de wekelijkse kaars van Bitcoin voor het eerst sinds de laatste week van december 2021 boven $ 46k is gekomen. De wekelijkse sluiting boven $ 46.850 is ook de eerste keer dat de benchmark cryptocurrency sinds november boven de 21-weekse EMA is gesloten.

De laatste keer dat stieren in een opwaartse trend boven de EMA sloten, was in juli 2021, met prijzen die hoogtepunten van $ 53.000 testten.

Marcus Sotiriou, een analist bij de in het VK gevestigde digitale activamakelaar GlobalBlock, zei in een nota dat het vasthouden van $ 46k van cruciaal belang kan zijn voor de kortetermijn richting van Bitcoin.

Hij merkt op dat de vlaggenschip cryptocurrency na deze uitbarsting enige tegenwind ondervindt. De markt zou echter verdere bullish bewegingen kunnen zien, gezien on-chain statistieken zoals de accumulatie van houders op de lange termijn te midden van afnemende reserves op de beurs.

Een andere aanwijzing is Crypto Fear and Greed, die waarden laat zien die rond de 60 schommelen, waar het was toen BTC rond de $ 60.000 handelde. Volgens hem zou de koopdruk waarop wordt gezinspeeld door de statistiek de prijzen nog hoger kunnen duwen.

Als kopers het niveau van $ 46.000 als ondersteuning kunnen behouden, zullen verdere positieve bewegingen waarschijnlijk de volgende omvatten op $ 52.000.

Crypto handelaar en analist Rekt Capital zegt dat een terugtrekking mogelijk is vanaf de huidige prijzen. De uitbraak heeft Bitcoin echter weer in het bereik van $ 43k- $ 52k gebracht.

Bitcoin winsten geholpen door nieuwe adoptie

De stijging van BTC van bijna 15% de afgelopen week en 7% in de afgelopen 24 uur komt nadat de bulls vorige week eindelijk boven $ 42.500 uitkwamen. De rally heeft Bitcoin de afgelopen maand in positief gebied gebracht, momenteel ongeveer +20% in de afgelopen 30 dagen.

De meeste winsten zijn de afgelopen dagen behaald, geholpen door een positief sentiment rond adoptie. Ruslands signaal van bereidheid om BTC voor olie te accepteren,

Terra’s aankoop van Bitcoin van $ 1 miljard voor UST reserve en de BTC mijnoperatie van de Amerikaanse oliegigant Exxon droegen allemaal bij aan wat op korte termijn een verlichting zou kunnen zijn te midden van een bredere prijsstelling van macro tegenwind.

Op het moment van schrijven handelt het BTC-USD paar rond $ 47.300, nadat het zich had teruggetrokken van nachtelijke hoogtepunten van $ 47.694 (op de in de VS gevestigde cryptobeurs Coinbase).

Het bericht Bitcoin breekt boven $47k terwijl bulls het cruciale niveau overschrijden verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*