Crypto-Prijzen.nl

Bitcoin adoptie ziet een enorme stijging in Afghanistan

Bitcoin adoptie ziet een enorme stijging in Afghanistan

Afghaanse burgers omarmen steeds meer cryptocurrencies, meer nog nadat de Taliban het land heeft overgenomen. Een rapport onthulde dit nieuws op 21 augustus, met als voorbeeld Farhan Hotak, een 22-jarige Afghaan die zijn toevlucht nam tot het gebruik van crypto om een deel van zijn rijkdom in te dekken tegen de huidige economische instabiliteit in zijn land. Uitleggend waarom hij besloot crypto te omarmen, zei Hotak dat Afghanistan geen betalingsplatforms zoals PayPal en Venmo heeft. Daarom moest hij out of the box denken.

Volgens het rapport is Afghanistan sterk afhankelijk van contant geld. Dit betekent dat Hotak het geld in zijn crypto portemonnee niet kan gebruiken om te voorzien in de dagelijkse behoeften van zijn gezin. Desalniettemin gelooft hij dat het vasthouden van crypto een veelbelovende toekomst biedt in zijn door oorlog verscheurde land, omdat hij vanuit Afghanistan toegang heeft tot de wereldeconomie en inflatie kan omzeilen.

Een ander voorbeeld is Musa Ramin, die een fractie van zijn vermogen in crypto heeft geïnvesteerd. Volgens hem bleek crypto een haalbare oplossing terwijl hij van Londen naar Kabul reisde. Na meer dan zes maanden vast te hebben gezeten in Turkije na een verplichte quarantaine van een week, zette hij zijn geld om in lira. Door inflatie zakte de waarde van zijn lira met ongeveer 50%, waardoor hij gefrustreerd raakte.

Hij ontdekte toen cryptohandel, en hoewel de reis in het begin moeilijk was, kreeg hij het onder de knie en heeft sindsdien een aanzienlijk deel van zijn rijkdom in verschillende cryptocurrencies gehouden. Ramin wees erop dat Afghanistan hetzelfde lot zal ondergaan als Venezuela als er niet snel een regering wordt gevormd. Om ervoor te zorgen dat hij veilig blijft in het geval van een dergelijke gebeurtenis, probeert Ramin zijn crypto investering het komende jaar uit te breiden tot maar liefst 40% van zijn vermogen.

Opmerkelijke groei in een jaar

Naast Hotak en Ramin hebben ook andere Afghanen veel interesse getoond in crypto. Volgens Google Trends piekten de zoekopdrachten op het web naar Bitcoin (BTC/USD) en crypto net voor de overname in Kabul. Deze tool meet echter de interesse vergeleken met het eerdere aantal zoekopdrachten. Als zodanig zijn de gegevens niet betrouwbaar, aangezien het aantal zoekopdrachten onbekend blijft.

Desalniettemin laat de Chainalysis 2021 Global Crypto Adoption Index zien dat Afghanistan zich steeds meer bewust is geworden van crypto. Naar verluidt, Afghanistan bezet de 20e positie van 154. Door te focussen op het handelsvolume P2P van het land, schuift Afghanistan op naar de 7e positie. Ter vergelijking: de crypto adoptie van het land in 2020 was zo laag dat Chainalysis het van de index had uitgesloten.

Volgens deze gegevens heeft Afghanistan het afgelopen jaar de hoogste crypto groei in Azië opgetekend. Bovendien overtrof de adoptie van cryptovaluta in het door de Taliban geregeerde land dat van elk Europees land behalve Oekraïne.

The post Bitcoin adoptie ziet een enorme stijging in Afghanistan appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*