Crypto-Prijzen.nl

Binance zoekt een licentie om in Dubai te opereren

Binance zoekt een licentie om in Dubai te opereren

Dubai is in opkomst als een van de grootste hubs voor cryptocurrency handel. ’s Werelds grootste beurs door handelsvolumes, Binance, wil een aandeel van de Dubai cryptomarkt veroveren door een exploitatievergunning te verkrijgen.

Een rapport van Bloomberg merkte op dat Binance al gesprekken voert om een exploitatievergunning in Dubai te krijgen. Als het deze licentie verkrijgt, kan Binance zijn aanwezigheid in het Midden-Oosten versterken.

Binance voert gesprekken voor een Dubai licentie

Volgens een persoon die bekend is met de zaak, wilde Binance dienstverlener worden in de ‘vrije zone’ van het Dubai World Trade Center. De verwachting om deze licentie te krijgen komt wanneer Dubai een wet aanneemt die virtuele activa zal reguleren.

Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum wil van Dubai een belangrijke hub maken voor cryptocurrency activiteiten. Tegen het einde van vorig jaar had Binance een deal getekend met de Dubai World Trade Center Authority (DWTCA) om van het land een wereldwijde cryptohub te maken.

Dubai werkt aan crypto regelgeving

Binance oprichter en CEO Changpeng Zhao merkte op: “Helderheid in de regelgeving is zo belangrijk. Deze nieuwe virtuele vermogenswet in Dubai is een grote stap voorwaarts.” De VAE is bezig met het opzetten van een regelgevende entiteit die toezicht zal houden op crypto activiteiten. Deze instantie zal alle cryptotransacties monitoren en beschermen tegen prijsmanipulatie.

De VAE blijft de sector van digitale activa al enkele jaren voor. In 2018 lanceerde het land de “Court of Blockchain” onder het Dubai International Financial Centre. Binance heeft toegezegd samen te werken met Dubai en de hele VAE-staat om een “wereldklasse en vooruitstrevend” regelgevingskader voor digitale activa te ontwikkelen.

De cryptocurrency beurs Binance heeft zijn wortels in China. Binance moet nog een hoofdkantoor opzetten voor zijn wereldwijde activiteiten. De beurs heeft echter plannen aangekondigd om haar hoofdkantoor in de VAE te openen.

De VAE is een strategische locatie voor Binance om zijn aanwezigheid in het Midden-Oosten uit te breiden. De VAE is momenteel de op twee na grootste cryptocurrency markt in het Midden-Oosten. Het staat op de derde plaats na Turkije en Libanon, met een transactievolume van ongeveer $ 26 miljard tussen juli 2020 en juni 2021.

Het bericht Binance zoekt een licentie om in Dubai te opereren verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*