Crypto-Prijzen.nl

Binance zegt dat het Russische en Wit-Russische accounts niet zal bevriezen

Binance zegt dat het Russische en Wit-Russische accounts niet zal bevriezen

Naarmate het conflict tussen Rusland en Oekraïne intensiveert, is de cryptogemeenschap tussenbeide gekomen door middel van donaties om Oekraïners te ondersteunen. De meeste leden van de crypto gemeenschap hebben echter volgehouden dat de sector geen partij kiest.

Op 27 februari drong de vice-premier van Oekraïne, Mikhail Fedorov, er bij cryptocurrency beurzen op aan om de accounts van Russische en Wit-Russische gebruikers te bevriezen.

Binance blokkeert Russische en Wit-Russische gebruikers niet

In een aankondiging aan CNBC door een woordvoerder van Binance, zal de beursgigant Russische gebruikersaccounts niet “eenzijdig” bevriezen. “We gaan niet eenzijdig de accounts van miljoenen onschuldige gebruikers bevriezen”, aldus de woordvoerder.

Ze voegden er ook aan toe dat het hele concept achter cryptocurrencies was om de financiële vrijheid voor mensen wereldwijd te vergroten. Daarom was het bevriezen van de accounts van gebruikers en het beperken van toegang tot hun crypto activa tegen de reden waarom crypto bestond.

Fedorov had eerder getweet,

Ik vraag alle grote cryptobeurzen om adressen van Russische gebruikers te blokkeren. Het is cruciaal om niet alleen de adressen van Russische en Wit-Russische politici te bevriezen, maar ook om gewone gebruikers te saboteren.

Rusland wordt momenteel geconfronteerd met zware sancties van de VS en zijn bondgenoten. Een woordvoerder van Binance heeft gezegd dat de beurs “actie zal ondernemen tegen degenen die sancties tegen hen hebben opgelegd, terwijl de impact voor onschuldige gebruikers wordt geminimaliseerd”. Binance heeft ook gezegd dat het de accounts van personen die onder de sancties vallen, zal blokkeren.

Andere cryptobedrijven die ook hun mening geven

De CEO van Kraken, Jesse Powell, gaf ook zijn mening op een verzoek om Russische en Wit-Russische gebruikers te verbieden en te bevriezen. Powell reageerde op het verzoek en zei:

Ik begrijp de reden voor dit verzoek, maar ondanks mijn diepe respect voor het Oekraïense volk, kan [Kraken] de rekeningen van Russische klanten niet bevriezen zonder een wettelijke verplichting om dit te doen.

Een Oekraïense crypto startup heeft echter al gebruikers uit Rusland en Wit-Rusland geblokkeerd. DMarket, een bedrijf dat handelt in niet-fungible tokens, heeft gezegd dat de accounts van Russische en Wit-Russische gebruikers zijn bevroren vanwege de invasie.

Cryptocurrencies zijn als vrij van overheidsinmenging beschouwd, zoals te zien is tijdens de protesten van Canada Freedom Convoy. De vrijheid ligt echter in zelfbewarende portemonnees, omdat beurzen kunnen worden gedwongen om te voldoen aan lokale regelgeving.

Het bericht Binance zegt dat het Russische en Wit-Russische accounts niet zal bevriezen verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*